Három településen rendeznek ma időközi önkormányzati választást

Választás 2018, 2018.05.06

Három településen rendeznek ma időközi önkormányzati választást: Drávagárdonyban és Herencsényben polgármestert, Záhonyban településvezetőt és képviselőtestületet választanak.

A Somogy megyei Drávagárdonyban a korábbi független településvezető, Kovács István idén januárban bekövetkezett halála miatt vált szükségessé az időközi választás. A polgármesteri tisztségért két független jelölt indul, a választói névjegyzékben 117 választópolgár szerepel.

A Nógrád megyei Herencsényben is a korábbi településvezető, Jusztin Józsefné halála miatt rendeznek időközi választást. A 600 lelkes községben a választáson egy független jelölt indul.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Záhonyban polgármester- és képviselőtestületi választást tartanak, mert a képviselőtestület februárban feloszlatta magát. A településvezetői tisztségért hárman indulnak: két független jelölt, valamint az MSZP jelöltje. A hat képviselői helyre huszonketten pályáznak: tizennégyen függetlenként, hárman a Tegyünk Együtt Záhonyért Egyesület, ketten-ketten a Jobbik és a Magyar Munkáspárt, egy jelölt pedig az MSZP delegáltjaként. A választói névjegyzékben 3760-an szerepelnek.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!