Választás 2018 - Fidesz: 2022-ig leaszfaltozzák az összes földutat Budapesten

Választás 2018, 2018.03.22

A tervek szerint 2022-ig leaszfaltozzák az összes földutat a fővárosban, az erről szóló kormányhatározat már megszületett - közölte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője és Szatmáry Kristóf, a XVI. kerület fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten újságírókkal.

Gulyás Gergely kiemelte: Budapestnek és különösen a külső kerületeinek egyik nagy problémája, hogy még mindig vannak olyan utak, amelyek nincsenek lebetonozva.

A kormány azonban garantálja, hogy 2022 végéig - nagyjából egyenletes ütemben - leaszfaltozzák az összesen 325 kilométernyi földutat, aminek a költsége mintegy 100 milliárd forint - közölte a frakcióvezető, hangsúlyozva, hogy ezzel az életminőség és a közlekedés is nagymértékben javul majd.

Szatmáry Kristóf arról beszélt, hogy télen a sár, nyáron a por keseríti meg az életét annak a több százezer budapesti lakosnak, akik szilárd burkolat nélküli utcában laknak.

A legtöbb ilyen út a XVII. és a III. kerületben van - mondta a politikus, hozzátéve, hogy választókerületében, a XVI. kerületben 16 kilométer földút van, ami 50 utcát jelent csaknem 1500 családdal. Azt is megjegyezte, hogy sok helyen már megvannak az útaszfaltozáshoz szükséges elfogadott kiviteli tervek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!