Választás 2018 - Sallai: nem vertem meg Hadházyt

Választás 2018, 2018.04.15

Sallai R. Benedek (LMP) országgyűlési képviselő azt állítja, nem verte meg szombaton párttársát, Hadházy Ákos társelnököt.  

Az Origo azt írta, hogy Sallai R. Benedek "kiütötte" Hadházy Ákost, aki feljelentést tett. A hírportálnak Sallai R. Benedek SMS-ben csak annyit reagált, hogy nem tett ilyet. Az Indexnek több szemtanú megerősített az összetűzést, "de hozzátették, hogy azért nem arról van szó, hogy a két politikus összeverekedett volna". Hadházy Ákos a hírportálnak azt mondta, hogy éppen ő beszélt, amikor Sallai R. Benedek hirtelen nekirontott, meg akarta ütni, de többen lefogták, de még így is sikerült a székével együtt fellöknie őt. A hvg.hu szerint Hadházy Ákos agyrázkódást szenvedett, a mentőket és a rendőröket is a helyszínre hívták. A portálnak a társelnök csak annyit mondott, hogy "Sallai Róbert Benedek ma méltatlanul viselkedett, egyéb értesülését nem cáfolom és nem is erősítem meg".

Az MTI-nek a párt csak egy rövid közleményt küldött, amely szerint "az LMP az erőszak minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét vallja. Ezért a mai napon történt eseményeket követően azonnal megkezdődött a párton kívüli jogi és a párton belüli fegyelmi eljárás Sallai R. Benedekkel szemben."

Sallai R. Benedek Facebook-oldalán délután azt írta: szombaton az LMP-nél fegyelmi eljárások zajlottak, amiből az egyik érintett Hadházy Ákos volt. "Első fokon akár kizárhatták volna az LMP-ből. Ezt megelőzvén a 'hattyú halála' színdarab előadása praktikusabbnak tűnt számára, ezért ezt a megoldást választotta" - írta.

Úgy folytatta: "bocsánatot kérek tőle, amiért olyan riasztóan közeledhettem felé, hogy megérte magát ledobni a földre. Lehet, hogy meglöktem a székét. De, hogy erőt nem fejtettem ki, az bizonyos, és hogy nem ütöttem meg, az is bizonyos - és hazug, aki mást állít, de volt ott vagy hat tanú." Sallai R. Benedek a posztban kifogásolta, hogy Hadházy Ákos "egy hete járja azzal a médiát, hogy Schiffer András és jómagam hogy járultunk hozzá a Fidesz 2/3-os győzelméhez. Tegnap tovább ment, már azt sejtette: lefizettek." Úgy folytatta: "az aljasság és becstelenség-tűrő képességem ma elfogyott. Ki akartam menni a teremből, hogy ne kelljen hallgatnom, de sajnos tartóztattak, ekkor közeledtem felé úgy, hogy megijedhetett."

A politikus bocsánatot kért Hadházy Ákostól, "nem ezt érdemelte, ami történt vele". Úgy folytatta: bocsánatot kér azoktól, akik jelen voltak. Azoktól is, akiket ez felháborít, "de kérem: nyugodjanak meg, ahogy a filmekben sem halnak meg igazán az emberek, épp úgy most is csupán egy színdarabot láttak, mert nem mutatott volna jól egy kizárt tag a frakcióalakulás előtt."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!