Választás 2018 - Vona: a kormány nyolc év kormányzás után csak annyit tud mondani, hogy Soros

Választás 2018, 2018.03.24

Felháborító, hogy a kormány nyolc év kormányzás után csak annyit tud mondani, hogy Soros György, és nem beszél arról, mi lett az egészségüggyel, az elvándorlással, az utak állapotával, a bérek helyzetével, az oktatással, az északkelet-magyarországi régióval - mondta a Jobbik elnöke szombaton Ózdon, a városi piac területén tartott fórumon.

A Jobbik utcafóruma Ózdon Vona Gábor leszögezte, hogy a Jobbik-kormány első lépése az elszámoltatás lesz.

Közölte: eltörlik a mentelmi jogot és az elévülési időt, vagyonosodási vizsgálatot vezetnek be, és román mintára felállítják a korrupcióellenes ügyészséget.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, hogy a Jobbik sem akar migrációt, nem bontják le a határzárat, amelyet ők javasoltak, és létrehozzák a határőrséget.

Vona Gábor beszélt arról, hogy még annyi migránst sem engednek az országba, amennyit a Fidesz beengedett, és akikről nem tudni, hogy hol vannak.

"Húszezer embert kötvényeken keresztül telepített be a kormány (...), ennek a bűncselekménynek a kamatos felárát nem önökkel kell visszafizettetni, hanem azokkal, akik ezt az egész üzletágat kitalálták, és ebből zsírosra híztak. Őket kell elszámoltatni, nekik kell ezt a pénzt visszafizetni, és Magyarországra nem kell senkit betelepíteni" - mondta.

A pártelnök szerint a kormány cserbenhagyta a devizahiteleseket. Kitért arra is, hogy nem igazságos a nyugdíjrendszer sem, ezért a Jobbik az átlagos és átlag alatti nyugdíjakat nagyobb mértékben szeretné emelni, és biztosítanák, hogy 40 év munkaviszony után a férfiak is nyugdíjba mehessenek.

Vona Gábor hangoztatta: ahhoz, hogy programjukat el tudják kezdeni, kormányra kell kerülniük, ehhez pedig a magas részvétel a megoldás, mert a Fidesz másfél-kétmilliónyi támogatója el fog menni szavazni.

Ne a Fidesz relatíve kisebb tábora döntsön, önöknek kell többen lenniük, akik kormányváltást akarnak - mondta.

Farkas Péter Barnabás, a Jobbik képviselő-jelöltje azt emelte ki, hogy össze kell fogniuk a helyben élőknek, és nem szabad felülniük a gyűlöletkeltésnek.

A résztvevők az idősgondozásról, a pedagógusok megbecsüléséről, a gátlástalan gazdagodásról, az utak állapotáról, vagy a devizahitelekről beszéltek a rendezvényen.

Amikor Vona Gábor a mikrofonhoz lépett, két férfi egy "Neked az iszlám az utolsó reménységed, nekünk a kereszténység az első" feliratú táblát tartott a közelébe.

Vona Gábor annyit fűzött hozzá, "itt állnak szegények, megfizetve, de ne bántsák őket, ők ebből élnek".

Részt vett a fórumon Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere is, akinek magánbeszélgetéseit, amelyeken durva stílusban beszél nőkről, a PestiSrácok.hu hozta nyilvánosságra. Janiczak Dávid az MTI-nek azt mondta, hogy mindkét érintett hölgy elfogadta bocsánatkérését, és támogatásukról biztosították.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

A Jobbik utcafóruma Ózdon A Jobbik utcafóruma Ózdon A Jobbik utcafóruma Ózdon
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!