Választás 2018 - Deutsch Tamás: Karácsony Gergely migránsok tömegeit helyezné el használaton kívüli laktanyákban

Választás 2018, 2018.03.04

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje migránsok tömegeit helyezné el használaton kívüli laktanyákban - jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő vasárnap Egerben, a Dobó István laktanya előtt tartott sajtótájékoztatón.

Azt mondta: az ellenzéki pártok az elmúlt hónapokban csiki-csukit játszanak a választókkal. Minden energiájukkal igyekeznek eltitkolni a migrációval, a kötelező betelepítési kvótával, a határzár lebontásával kapcsolatos álláspontjukat.

Deutsch Tamás szerint azonban eljött az igazság órája: Karácsony Gergelynek és az általa vezetett ellenzéki összefogásnak programszerűen, írásban megfogalmazott szándéka, hogy a használaton kívüli laktanyákat uniós forrásból felújítsák és megnyissák a menekültek előtt. Ez azt jelenti, mindent megtesznek azért, hogy Magyarországra tömegesen telepítsenek be Európába érkező migránsokat - jelentette ki. Az érintett laktanyák egyike az egri, ahová akár több ezer bevándorlót helyeznének el, amennyiben "döntési helyzetbe jutnak" - hangsúlyozta Deutsch Tamás. Megjegyezte: az ellenzéki összefogás mindezt uniós forrásokból tenné lehetővé, ahelyett, hogy az EU-s pénzeket eredeti rendeltetésüknek megfelelően gazdaságélénkítésre, vagy éppen az oktatás, illetve az egészségügy fejlesztésére fordítanák.

Erről a két párt kormányfőjelöltje és politikusai nemcsak beszélnek, hanem a "migránssimogató" álláspontot az EU döntéshozói fórumain is képviselik, ezzel sok millió magyart veszélyeztetve - emelte ki a fideszes politikus. Megjegyezte: ez az a terv, mely Soros György nevéhez köthető, melynek megvalósításán az Európai Bizottság dolgozik és ez az a program, melyhez Magyarországon a Karácsony Gergely vezette politikai együttműködés csatlakozni kíván.

Éppen ezért nem csupán Brüsszelt, hanem április 8-án a Párbeszédet és az MSZP-t is meg kell állítani, hogy elkerülhető legyen a migránsok felső korlát nélküli, kötelező át- és betelepítése Magyarországra - mondta Deutsch Tamás.

Nyitrai Zsolt (Fidesz-KDNP), Eger és térsége országgyűlési képviselője a tájékoztatón arról beszélt: a négyhektáros területen fekvő Dobó István laktanya 20 éve üresen áll, 13 500 négyzetméter alapterületű épületegyüttese alkalmas szükség esetén akár több ezer férőhely kialakítására. Kijelentette: az itt élők és a környékbeliek nem kérnek a migránsokból. A biztonság és nyugalom elvesztésével, "gettók kialakulásával" szemben sokkal inkább azt szeretnék, hogy a megyeszékhely és környéke a következő időszakban is fejlődjön" - mondta.

A választások tétje, a magyarországi városok és falvak megvédése, mert ha "Soros emberei kerülnek hatalomra", megváltoznak és "leépülnek" a települések - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!