Választás 2018 - Fidesz: a jogállamiságot sértő módon szabadul Czeglédy Csaba

Választás 2018, 2018.03.01

A Fidesz szerint a jogállamiság felháborító megsértését jelenti, hogy a milliárdos csalással vádolt Czeglédy Csaba országgyűlési képviselőjelöltté válásával kerülhet szabadlábra az előzetes letartóztatásból.

Budai Gyula, a kormánypárt országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, Czeglédy Csaba ellen bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt folytatnak büntetőeljárást, mivel "közel 6,3 milliárd forintot lopott, csalt el".

Hangsúlyozta, Czeglédy Csaba Gyurcsány Ferenc ügyvédje és "egy durva adócsaló", aki szabadulása módjával visszaél a joggal, ezért vissza kell kerülnie a börtönbe.

A Fidesz képviselője emlékeztetett, Czeglédy Csaba mentelmi joga legkésőbb a parlamenti választás napján, április 8-án jár le, azt megelőzően a legfőbb ügyész kezdeményezheti felfüggesztését, amiről a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) kell döntenie.

Hozzátette, Czeglédy Csaba szabadlábra kerülésével a szökés, illetve elrejtőzés gyanúja is felmerül, hiszen korábban éppen ezért került előzetes letartóztatásba.

Budai Gyula arra a kérdésre, hogy a kormánypárt választási listájáról várhatóan nem lesz kerül be a következő Országgyűlésbe azt válaszolta, megtisztelőnek tartja, hogy a Fidesz listájának 146. helyén szerepelhet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!