Választás 2018 - Fővárosi MSZP: Tarlós az Orbán-kormány bábja

Választás 2018, 2018.03.08

A fővárosi MSZP szerint Tarlós István főpolgármester csak "gyáva bábja" az Orbán-kormánynak, aki nem a budapestiek érdekeit, hanem fideszes politikai érdekeket képvisel.

Horváth Csaba fővárosi MSZP-s képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: bízik abban, hogy április 8-án a budapestiek olyan kormányt választanak, amelyik nem packázik velük, nem hazudik nekik, így a fővárosiaknak érdemi beleszólásuk lehet, hogy az ő pénzükből mikor és mi épül Budapesten.

Az MSZP-s politikus úgy vélte: lenne pénz a fővárosi közösségi közlekedés fejlesztésére, ha Tarlós István nem hagyná, hogy Orbán Viktor elvegye a budapestiek pénzét. "Lehet győzelmi jelentéseket fuvolázni a főpolgármesternek, de a budapestieknek sokkal árnyaltabb a véleménye a közösségi közlekedés jelenével kapcsolatban" - jegyezte meg.

A 3-as metró akadálymentesítésével kapcsolatban Horváth Csaba "meglehetősen esetlegesnek" nevezte a főpolgármester kommunikációját, és reményét fejezte ki, hogy Tarlós István a "budapestiek erejét a nyakán érezve" nem hátrál ki az ügyből. Hozzátette: az akadálymentesítéssel kapcsolatos aláírásgyűjtést azért függesztették fel, mert elérte a célját, hiszen az nem a népszavazás 2 milliárd forintos költségű kiírása volt, hanem az, hogy legyen akadálymentes minden állomás.

Az MSZP képviselője a rozsdásodó orosz metrókocsik és spanyol villamosok miatt is bírálta a főpolgármestert, és azt is kifogásolta, hogy főváros által "méregdrágán" vásárolt két elektromos busz két év alatt "kidőlt a forgalomból". Minek kell még történnie ahhoz, hogy Tarlós levonja a következtetést Dabóczi Kálmán BKK-vezérigazgató alkalmatlanságáról? - tette fel a kérdést.

Horváth Csaba szerint az is aktuális kérdés, hogy vajon a budapesti közvilágítás 1 milliárd forintos korszerűsítésére kiírt program pályázatai "milyen arányban tartalmazzák Tiborcz István ajánlatát", vajon neki szándékozzák-e adni ezt a projektet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!