Választás 2018 - Három Heves megyei polgármester nem akar migránsokat látni a laktanyákban

Választás 2018, 2018.03.07

Veszélyesnek tartja és elutasítja a migránsok üres laktanyákba történő tömeges betelepítésének tervét Eger, Felsőtárkány és Füzesabony polgármestere.

Habis László (Fidesz-KDNP) egri, Juhász Attila Simon (Fidesz-KDNP) felsőtárkányi és Nagy Csaba (független) füzesabonyi polgármester szerdán, az egri Dobó István laktanya előtt tartott sajtótájékoztatón egységesen állást foglalt "Karácsony Gergely és az általa irányított baloldali pártszövetség" elképzelésével szemben.

A településvezetők Eger és környéke biztonságára és fejlődésére egyaránt veszélyesnek nevezték a tervet, és kijelentették: az elképzelés megvalósítását a választópolgároknak az április 8-ai országgyűlési képviselőválasztáson lehet és kell megakadályozniuk.

Habis László kifejtette: aki az üresen álló helyi laktanyába migránsokat telepítene, az nem ismeri Egert és az érintett objektum elhelyezkedését, a laktanya ugyanis lakóövezetben, a belváros közvetlen közelében fekszik.

Eger egészét veszélyeztetné egy nagy létszámú migránsközpont kialakítása ezen a helyen, a szándék ezen kívül a megyeszékhely iskolavárosi jellegével és a térség kiemelt turisztikai szerepével is ellentétes - tette hozzá.

Juhász Attila Simon a tájékoztatón úgy fogalmazott: egyszerre tölti el aggodalommal és tűnik számára komolytalannak az MSZP-Párbeszéd pártszövetség vezetőjének ötlete. Egykori felderítő katonaként a sors furcsa fintorának, ugyanakkor elképzelhetetlennek tartaná, hogy a magyarok hozzájárulásával éppen a Dobó István laktanyába helyezzenek el olyan embereket, akik "nyilvánvalóan az ország és kultúránk felszámolására törekednek" - mondta.

Megjegyezte: a túlterhelt ellátórendszerek működését, így végső soron hazánk stabil gazdasági növekedését is veszélyeztetné, ha ennyi plusz emberről kellene gondoskodni Magyarországon.

Nagy Csaba közölte: Füzesabonyban az emberek túlnyomó többsége elutasítja a betelepítést, mert féltik jövőjüket, a gyermekeiket és a kultúránkat. Ha Egerbe bevándorlókat telepítenének, az a környező települések és a megye közbiztonságára is hatással volna. Aki április 8-án az ellenzékre szavaz, ezt a biztonságot és közbiztonságot veszélyezteti - jelentette ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!