Választás 2018 - Jobbik: a Fidesz rettegését jelzik Orbán bejelentései

Választás 2018, 2018.03.07

A Jobbik szemfényvesztésnek tartja a miniszterelnök rezsitámogatásokkal és az idősek segítésével kapcsolatos bejelentéseit, amely szerintük a Fidesz rettegését mutatja.

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormánypártoknak nemcsak a hódmezővásárhelyi vereség miatt van félnivalójuk, hanem azért is, mert jelöltjeik negyedannyi ajánlást gyűjtöttek a választás előtt, mint négy éve.

Az időseknek juttatandó Erzsébet-utalvánnyal kapcsolatban örömtelinek tartotta a nyugdíjasok támogatását. Kifogásolta ugyanakkor, hogy a járadékemelés nem a nyugdíjas fogyasztói kosárhoz kapcsolódik, sem a reálbér-emelkedésekhez, ami miatt egy százezer forintos havi juttatás vásárlóértéke évi 25 ezer forinttal csökkent tavaly - vélekedett.

A tűzifára nyújtott 1 milliárd forintos keret szerinte mindössze 35 ezer családon segít, miközben 3 millióan szorulnának rá a támogatásra, a 12 ezer forintos gázár-kompenzáció pedig szerinte még mindig kevesebb, mint amennyivel többet fizetnek az emberek a piaci árnál - jelentette ki, rámutatva: három éve csökken a gáz világpiaci ára, ami azonban a hazai árakban nem érvényesült.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!