Választás 2018 - Szájer: sorsdöntő választásra készülünk

Választás 2018, 2018.03.18

Összeköt bennünket, hogy magyarok vagyunk, hogy ehhez a földhöz kötődünk, ezt a hazát szeretjük, és azt szeretnénk, ha ez a haza ilyen is maradna, ezért április 8-án sorsdöntő választásra készülünk - jelentette ki Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő vasárnap a Bács-Kiskun megyei Solton.

Szájer József a Fidesz választási kampányának solti állomásán kiemelte: egy hazába tartozunk, valamennyien magyaroknak valljuk magunkat, és most ezt fenyegeti veszély. A választás pedig azért sorsdöntő, mert nem csak négy évre, hanem jóval hosszabb időre szól. Ha ugyanis egy bevándorlási hullám elsöpri Magyarországot, Európát, azt már "nem lehet visszacsinálni. Ezt a dolgot egyszer lehet elrontani" - hangsúlyozta.

A fideszes politikus szerint valamennyi ellenfél valamilyen formában le akarja bontani a határkerítést és valamilyen formában támogatja azt a brüsszeli, strasbourgi elképzelést, hogy Magyarországra kötelező elosztási rendszer szerint idegeneket telepítsenek be.

Szájer József az egyik legfontosabb tényezőnek az erőt nevezte, amely miatt meg tudott maradni az ország a 2015-ös válság kezdete óta. Magyarország erős kormányának köszönhető, hogy "ellent tudunk állni és, hogy most már Európa egy része bennünket követ, még ugyan nem elegen, de már egyre többen" - fogalmazott.

Beszélt arról is, hogy Magyarország senkinek nem akarja megmondani, mit csináljon, viszont azt sem tudja elfogadni, hogy mások mondják meg, mit tegyen. Véleménye szerint a németek a kötelező elosztást azért erőltetik, mert a beengedett bevándorlók okozta tehertől így szabadulnának.

Szájer József hangsúlyozta: Nyugat-Európában már nem nagyon lehet megfordítani a folyamatokat, de Magyarországon még igen, éppen ezért, "ha nem akarunk bevándorlóországgá válni, most kell ezt a döntésünket megerősíteni és meghozni" - fűzte hozzá.

Mint mondta: a magyar emberek józanok, és másképp gondolkodnak, mint a nyugat-európai politikusok. A bevándorlást ugyanis nem lehetőségnek, hanem veszélynek tekintik. A betelepítés helyett pedig úgy gondolják, hogy a határokat kell megvédeni.

A magyarok nem akarják feladni magyarságukat, sőt kiállnak Európa és a keresztény értékek védelme mellett - hangoztatta Szájer József, majd hozzátette: "nem vagyunk azonban szívtelenek vagy szívtelenebbek, mint a nyugat-európaiak, egyszerűen azt valljuk, hogy az a hatékony segítség, amely oda megy, ahol a baj van".

Font Sándor, a kalocsai központú választókerület Fidesz-KDNP-s jelöltje fizikai képtelenségnek nevezte, hogy "2-3 milliárd bevándorlót" Európa jóléti színvonalára lehessen emelni. Mint mondta, azt sem érti, hogy a Németországban kialakult munkaerőhiányt miért nem az olasz, spanyol vagy portugál munkanélküli pályakezdő fiatalokkal próbálják meg orvosolni. Azt pedig végképp kizártnak tartotta, hogy "a migránsáradatból minőségi német munkaerőt faragjanak".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!