Választás 2022 - Novák Előd: a Mi Hazánk Mozgalom "saját halottjának tekinti" a Jobbikot

Választás 2022, 2022.04.14

A Mi Hazánk Mozgalom "saját halottjának tekinti" a Jobbikot - jelentette ki a párt alelnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón,

Novák Előd átadta lemondó nyilatkozatát a Jobbik elnökségének Novák Előd a Jobbik XI. kerületi irodája előtt tartott tájékoztatón úgy fogalmazott: a Mi Hazánk mostanra otthont teremtett a nemzeti radikális szavazóknak, ezért "hazavárják őket". Jelezte: parlamenti pártként is folytatják az utcai politizálást, legyen szó az ország legnagyobb majálisának megszervezéséről - amelyet az egykori jobbikos hagyományt folytatva - idén is megtartanak az Óbudai-szigeten -, szivárványos zászló leszedéséről, vagy a gyászlobogó kitűzéséről "figyelemfelhívó jelleggel".

A Mi Hazánk alelnöke, miután fekete zászlót helyezett el a Jobbik-iroda bejárata fölé, Jakab Pétert, a párt elnökét "politikai hullának" nevezte, aki - mint mondta - a lemondás helyett magával rántja pártját is, melynek "nem maradt szavazótábora, valamint elvei és programja sem". A "balliberális szivárványkoalíció" által kinyilvánított közös program ugyanis azt jelenti, hogy a Jobbik mára már nem képvisel semmilyen önálló gondolatot - magyarázta Novák Előd.

Hangsúlyozta: a Jobbik az SZDSZ-nél is nagyobb árulója lett a rendszerváltásnak, miután szintén összeolvadt az MSZMP jogutódjával. Holott alapító nyilatkozatuk szerint a Jobbik elsődleges feladata a "kommunista utódpárt és a vele összefogott szélsőséges liberálisok" eltávolítása lett volna a hatalomból - mondta a dokumentumból idézve.

Novák Előd kiemelte: a Mi Hazánk Mozgalmat éppen azok alapították, akik ezzel a "köpönyegforgatással" szembeszálltak a Jobbikban. Eredményes építkezést és sikeres kampányt folytatva pártjuk a nemzeti radikális tábor gyűjtőhelye lett stabil szavazótáborral és egy markáns programmal - tette hozzá.
(MTI)

Címkék

Novák Előd Mi Hazánk Mozgalom
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!