Vb-2018 - Hierro nem jósol, Silva nem foglalkozik a kritikákkal

Vb-2018, 2018.06.30

Fernando Hierro, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem kívánt jóslatokba bocsátkozni a házigazda oroszok elleni világbajnoki nyolcaddöntőt illetően, míg David Silva igyekezett elhárítani a kritikákra vonatkozó kérdéseket.

"Egyértelmű tervünk van, de a mutatott játék nemcsak rajtunk múlik, hanem az ellenfélen is" - jelentette ki a vb rajtja előtt három nappal kinevezett szakvezető. "Hiszünk magunkban, pozitív hozzáállást látok a csapaton, s ezt kell megjeleníteni a pályán is holnap. A játékosaim mentálisan és fizikálisan is frissek".

Az 50 éves szakember az ellenfélről kifejtette, hogy fizikálisan erős, gyors és magas játékosok alkotják, a pontrúgásaik pedig nagyon veszélyesek. Arra a kérdésre, hogy felkészültek-e arra, hogy a spanyol együttesnek korábban sok problémát okozó háromvédős rendszerre vált az orosz csapat, úgy reagált, mindenre van terve.

Hierro ezen felül nem kívánt semmit sem jósolni, szinte csak azt hajtogatta, hogy mint minden edzőnek és csapatnak, megvan a maga terve, de nincs jövőbe látó kristálygömbje. Így csak a pályán derül ki, az oroszokat nyomja-e majd a tét, vagy éppen szerkezetet váltanak-e, s ezáltal a középpályát szeretnék megszállni.

"Minimalizálni kell a hibákat, mert az esetek többségében az a csapat nyer, amelyik kevesebbet hibázik" - válaszolt közhelyesen Hierro arra a kérdésre, hogy mi lehet a győzelem kulcsa. A tréner a múltból felidézett statisztikákkal sem kívánt foglalkozni, úgy vélte, annak semmi jelentősége, hogy mi történt öt, nyolc, vagy éppen tíz éve, csakis a vasárnapi meccs számít, amelyre nincs kihatása a múltnak.

"Oroszország csodálatos, nagyszerű szurkolói vannak, de a meccs a pályán dől el" - válaszolt röviden arra a kérdésre, tart-e attól, hogy a hazai csapatot 80 ezren fogják bíztatni.

David Silva a spanyolok eddigi nem túl meggyőző játékával kapcsolatban úgy fogalmazott, ez egy világbajnokság, amelyen mindig vannak nehéz pillanatok. Hozzátette, a hibákat ki kell javítani, s az a legfontosabb, hogy a torna előrehaladtával folyamatosan fejlődjön a válogatott.

"Profik vagyunk, csakis a játékra koncentrálunk. A kritika nem mindig jogos, ezzel együtt kell élni, és leginkább a pályán lehet rájuk cáfolni" - mondta a Manchester City támadója, aki szintén azt tartotta az egyik legfontosabbnak, hogy minimalizálni kell a hibákat, mert emiatt játszott kétszer is döntetlent a válogatott.

A 32 éves futballista szerint támadásban az lesz a kulcskérdés, hogy elég gyorsan tudnak-e játszani, mert ha igen, akkor egészen biztosan meglesznek a lehetőségeik a gólszerzésre.

"Minden ellenfél nehéz, már a csoportküzdelmek során sem volt könnyű nyerni" - válaszolt Silva arra a felvetésre, mely szerint a spanyolok a könnyebb ágra kerültek, mivel a döntőig vezető úton sem a brazilokkal, sem a portugálokkal, sem a franciákkal nem kell találkozniuk.

Az orosz-spanyol nyolcaddöntő vasárnap 16 órakor kezdődik a Luzsnyiki Stadionban. Az oroszok - akik eltiltás miatt ezúttal nem számíthatnak a védő Igor Szmolnyikovra - még sosem győzték le a spanyolokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!