Vb-2018 - Southgate sokat vár Dele Alli visszatérésétől

Vb-2018, 2018.07.02

Gareth Southgate szövetségi kapitány szerint nagyban segítheti az angol labdarúgó-válogatottat a keddi, Kolumbia elleni világbajnoki nyolcaddöntőben, hogy az első mérkőzésen megsérült Dele Alli ismét bevethető lesz.

"Nem akartuk túl korán visszahozni, most pedig már tökéletes állapotban van" - jelentette ki a szakvezető a hétfői sajtótájékoztatón a Tottenham Hotspur játékosáról, akinek fontos szerep juthat - Jesse Lingard és Raheem Sterling mellett - abban, hogy segítse és kiszolgálja a góllövőlistát öt találattal vezető Harry Kane-t.

"Hogy mit tud hozzátenni a játékunkhoz? A jól időzített sprintjei, az üres területek megjátszása zavart kelthet az ellenfél védelmében. Ugyan ez annyiszor még nem sikerült neki válogatott mezben, mint a klubjában, de kétségünk sincs afelől, hogy képes rá. Tunézia ellen is fantasztikusan játszott, labda nélkül is lenyűgöző volt". - fogalmazott Southgate.

Alli combsérülése miatt kihagyta a Panama ellen 6-1-re megnyert mérkőzést, majd nem lépett pályára a Belgiumtól elszenvedett 1-0-s vereség alkalmával sem. Visszatérésével az angolok várhatóan három támadó szellemű középpályással próbálják majd megbontani a dél-amerikai gárda hátsó alakzatát.

Southgate nem kívánt a nyolcaddöntőn túlra tekinteni, de a könnyebbnek tartott ágra utalva annyi utalást azért tett, hogy Anglia történelmi lehetőség előtt áll.

"Több mint tíz éve, 2006-ban nyertünk legutóbb meccset a kieséses szakaszban. Nagyszerű lehetőség előtt áll ez a csapat, hogy tovább eljusson, mint korábban a tapasztaltabb együttesek" - mondta Southgate, hozzátéve, olyan riválissal kell megküzdeniük tanítványainak, amelyet nagyon tisztelnek.

A szakember kiemelte, alaposan kielemezték Kolumbia Lengyelország felett aratott 3-0-s diadalát, s az alapján úgy véli, játékosainak kiválóan kell helyezkedniük, a labda nélküli játék rendkívül fontos lesz, hogy megakadályozzák a kolumbiaiak életveszélyes kontrajátékát.

Az angol-kolumbiai találkozó kedden - magyar idő szerint - 20 órakor kezdődik a moszkvai Szpartak Stadionban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!