HTML
Flash VIII.
Folytatjuk a Flash megismerĂ©sĂ©t. A mai Ă­rĂĄsunkban megnĂ©zzĂŒk, hogyan tudjuk a hangokat hĂĄttĂ©rzenekĂ©nt Ă©s effektekkĂ©nt felhasznĂĄlni. Rovatunk a Merlin StĂșdiĂł segĂ­tsĂ©gĂ©vel kĂ©szĂŒlt.
Flash VII.
Flash VI.
Flash V.
Flash IV.
Flash III.
TĂĄvtan
Webesztétika
A Chroniclogic nevű jĂĄtĂ©kfejlesztő cĂ©g Ă©s annak fejlődĂ©se
Tech
Mi is az a HDTV Ă©s mire jĂł?
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
HTML HTML
Dreamweaver II.
MunkatĂĄrsunktĂłl   2005 March 06, Sunday  

Folytatjuk a Dreamweaver megismerését.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Most a szövegbevitelrĂ”l, a szövegformĂĄzĂĄsrĂłl, egyszerĂ» szöveges linkek lĂ©trehozĂĄsĂĄrĂłl Ă©s a stĂ­luslapokrĂłl lesz szĂł. Rovatunk a Merlin stĂșdiĂł tĂĄmogatĂĄsĂĄval kĂ©szĂŒlt.
Szövegbevitel

Induljunk ki a következĂ” ĂĄllapotbĂłl. A szövegeket Ă©rdemes tĂĄblĂĄzat cellĂĄiba tenni, mert Ă­gy a szöveg sorai nem a böngĂ©szĂ” ablak, hanem a cella szĂ©lĂ©nĂ©l lesznek törve. A beĂ­rĂĄshoz kattintsunk a kĂ­vĂĄnt helyre Ă©s gĂ©peljĂŒk be a szöveget. Az Ășj bekezdĂ©shez Entert ĂŒssĂŒnk. A sortörĂ©shez Shift-Enter billenytĂ»kombinĂĄciĂłt hasznĂĄljunk. A speciĂĄlis karaktereket, mint pĂ©ldĂĄul a CopyRight jelet az INSERT menĂŒ - SPECIAL CHARACTERS parancsĂĄval lehet beszĂșrni. Ha egy szövegfĂĄjlba elĂ”kĂ©szĂ­tettĂŒk a szöveget, akkor azt dupla kattintĂĄssal nyissuk meg. JelöljĂŒk ki a mĂĄsolandĂł szöveget. Az EDIT menĂŒ - COPY parancsĂĄval most mĂĄsoljuk a vĂĄgĂłlapra. ZĂĄrjuk be a szöveges ĂĄllomĂĄnyt. A kurzorral jelöljĂŒk ki a beillesztĂ©s helyĂ©t. Majd az EDIT menĂŒ - PASTE parancsĂĄval elvĂ©gezhetjĂŒk a beillesztĂ©st.

Szövegformåzåsok

A szövegformĂĄzĂĄsok ugyanĂșgy elvĂ©gezhetĂ”k, mint a többi szövegszerkesztĂ”ben. A PROPERTIES panelon beĂĄllĂ­thatĂł a kijelölt szöveg betĂ»tĂ­pusa. Itt nĂ©hĂĄny betĂ»csoport közĂŒl vĂĄlaszthatunk. Ezek a betĂ»csalĂĄdok talĂĄlhatĂłk meg minden operĂĄciĂłs rendszernĂ©l. A kĂŒlönleges cĂ­meket rajzolĂł programmal hozzuk lĂ©tre. A betĂ»mĂ©ret is a HTML szabvĂĄnynak megfelelĂ”en korlĂĄtozott szĂĄmban ĂĄll a rendelkezĂ©sĂŒnkre. A betĂ»szĂ­n egy palettĂĄrĂłl vĂĄlaszthatĂł. A fĂ©lkövĂ©r, dĂ”lt betĂ»stĂ­lusok itt is hasznĂĄlhatĂłak. Az igazĂ­tĂĄs gombok segĂ­tsĂ©gĂ©vel lehet a bekezdĂ©s sorait pĂ©ldĂĄul a szövegterĂŒlet közepĂ©re helyezni. TovĂĄbbi formĂĄzĂĄsra ad lehetĂ”sĂ©get a CĂ­msor stĂ­lusok hasznĂĄlata, illetve a bekezdĂ©sek behĂșzĂĄsĂĄnak növelĂ©se. A bekezdĂ©seket sorszĂĄmozhatjuk, illetve felsorolĂĄsjellel lĂĄthatjuk el. Ilyenkor a kijelölt rĂ©sz minden bekezdĂ©se kĂŒlön jelet kap. Ha a szöveg tördelĂ©sĂ©nĂ©l csak sortörĂ©st hasznĂĄltunk, akkor visszatörölhetjĂŒk. EzutĂĄn az Enter billentyĂ» leĂŒtĂ©sĂ©vel bekezdĂ©sekre tördelhetjĂŒk a szöveget.

Szöveges linkek létrehozåsa

Mit nevezĂŒnk linknek? A szöveges linkek kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez jelöljĂŒk ki a szöveget, majd a link mezĂ”be begĂ©pelhetjĂŒk a weblap cĂ­mĂ©t. A honlapon belĂŒli hivatkozĂĄsnĂĄl elĂ©g relatĂ­v Ăștvonalakat hasznĂĄlni. Ha a link mezĂ” mögött rĂĄkattintunk a tallĂłzĂĄs gombra, akkor egy ablakban kijelölhetjĂŒk a keresett fĂĄjlt. A link mezĂ” mögötti cĂ©lkereszt gomb segĂ­tsĂ©gĂ©vel hĂșzĂĄssal is lĂ©trehozhatjuk a szöveges linket. Egy mĂĄsik honlap cĂ­mĂ©t a link mezĂ”be Ă­rjuk be. Amint a link mezĂ”t kitöltöttĂŒk, a link szöveg szĂ­ne link szĂ­nĂ»re, Ă©s alĂĄhĂșzottra vĂĄltott. A link szĂ­nĂ©t a MODIFY menĂŒ - PAGE PROPERTIES ablakĂĄban lehet ĂĄtĂĄllĂ­tani.

StĂ­luslapok

StĂ­luslapok segĂ­tsĂ©gĂ©vel olyan formĂĄtumokat is lĂ©trehozhatunk, amit a HTML kĂłd nem biztosĂ­t. A stĂ­luslapok kĂŒlön a weblapban, vagy kĂŒlön stĂ­lusfĂĄjlokban tĂĄrolhatĂłk. Az utĂłbbi elĂ”nye, hogy több weblaphoz csatolhatĂłk a formai beĂĄllĂ­tĂĄsok. PĂ©ldĂĄnkban felĂŒlformĂĄzzuk a linkek alapformĂĄjĂĄt, mĂ©gpedig eltĂ»ntetjĂŒk az alĂĄhĂșzĂĄst alĂłluk. A panelon a meg gombbal lĂ©trehozunk egy Ășj stĂ­lust. A REDEFINE tĂ­pus felĂŒldefiniĂĄlja a felsĂ” listĂĄban kivĂĄlasztott HTML kĂłd alapĂ©rtelmezĂ©sĂ©t. Alul vĂĄlaszthatunk, hogy a stĂ­lus egy Ășj fĂĄjlban, vagy ebben a dokumentumban tĂĄrolĂłdjon. Most vĂĄlasszuk az utĂłbbit. A forma beĂĄllĂ­tĂł lapon kategorizĂĄlva vannak a beĂĄllĂ­tĂĄsi lehetĂ”sĂ©gek. A legfelsĂ” a betĂ»formĂĄt hatĂĄrozza meg. A DECORATION NONE-t kivĂĄlasztva tĂ»ntethetjĂŒk el a linkek alĂĄhĂșzĂĄs dekorĂĄciĂłjĂĄt. A linken mĂĄr nincs is alĂĄhĂșzĂĄs. Ezek utĂĄn vĂ©gezzĂŒk el az elmaradt formĂĄzĂĄsokat, majd nĂ©zzĂŒk meg a böngĂ©szĂ”ben a vĂ©geredmĂ©nyt.

Ă­rta: Klari

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow TĂĄvtan arrow HTML arrow Dreamweaver II.



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player