Buli
Progressive Sun ĂĄprilis 25.-Ă©n
ImageÚjabb hĂłnap, Ășjabb Progressive Sun az elektronikus zene szerelmeseinek! 2009. ĂĄprilis 25.-Ă©n 23:00-tĂłl a volt Tisza GyöngyĂ©ben.
Bastian
HunDeep
DOMYAN
The Freak Factory
PEAT
Magazin
Jegyzet
MegvĂĄltĂł halĂĄl
AutĂłk
EzentĂșl Bugatti Veyronnal is ĂŒldözik a bĂ»nt Dubaiban
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Hollywoodi vilågvége
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Chevrolet Matiz V8: Csöpp autó nagy "szívvel"
GyĂŒjtemĂ©ny
WebKozmo
Vajda JĂșlia: a fĂ©rfiak szeretik irĂĄnyĂ­tani a nĂ”ket
KissnĂ© NovĂĄk Éva: Az ember nem magĂĄnyra szĂŒletett
Relax
Vidåm képek
A férfi földrajza
Buli Buli
SZIN - Az utolsĂł nap
MunkatĂĄrsunktĂłl   2006 August 27, Sunday  

Kellemesen laza Emil.Rulez, jurotrensszel meg kocsitetĂ”n tĂĄncolĂł lĂĄnyokkal propagĂĄlĂł Fidelitas, az eltĂ»nt DJ Junior Ă©s fergeteges Tarantino Ă”rĂŒlet a nagyszĂ­npadon. Az utolsĂł napra a FilmmĂșzeum sĂĄtrĂĄt is megtalĂĄltuk Ă©s nĂ©mi alkohollal tuningolt nosztalgia hangulatban vettĂŒnk bĂșcsĂșt a 2006-os SZIN fesztivĂĄltĂłl.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

HajĂłs AndrĂĄs nem sokkal este tĂ­z elĂ”tt közölte a nagyszĂ­npad elĂ© összegyĂ»lt közönsĂ©ggel, hogy tart mĂ©g az Emil.Rulez koncertje egy jĂł darabig, szĂłval Ă” rĂĄgyĂșjt egy cigire Ă©s aztĂĄn mĂ©g jĂł pĂĄr szĂĄmot hallhatnak az Ă©rdeklĂ”dĂ”k.
A legutĂłbbi album felvĂ©telei mellett termĂ©szetesen rĂ©gebbi szĂĄmok is megszĂłlaltak, Ă­gy többek között a legelsĂ” album cĂ­madĂł felvĂ©tele, az elmaradhatatlan Zazie az ĂĄgyban is, de mi a zanga!zanga cĂ­mĂ» lemez cĂ­madĂłjĂĄnak örĂŒltĂŒnk a legjobban.

Közben a Viva MegaWatt SzĂ­npadĂĄn mĂĄr hangolt a Besh o droM, ĂĄm bĂĄrmennyire is szerettĂŒk volna hallani Ă”ket idĂ©n, lassan kezdĂ”dött a Borsodi SzĂ­npad utolsĂł fellĂ©pĂ”je, a The Tarantinos, akikre, mint mĂĄr emlĂ­tettĂŒk, igencsak kĂ­vĂĄncsiak voltunk. Így, egy rövid, Globe Party SĂĄtras, Jamie Winchester Ă©s Hrutka RĂłbert koncerttel egybekötött kitĂ©rĂ”vel a nagyszĂ­npad felĂ© vettĂŒk az irĂĄnyt.

Nem sokkal fĂ©ltizenkettĂ” utĂĄn kezdte meg mĂ»sorĂĄt a hĂ©t tagĂș, Tarantino-filmek betĂ©tdalait jĂĄtszĂł londoni zenekar, akik rögtön a PonyvaregĂ©ny klasszikus fĂ”cĂ­mzenĂ©jĂ©vel, a Dick Dale & His Del-Tones "Misirlou" cĂ­mĂ» szerzemĂ©nyĂ©vel indĂ­tottak, majd sorra vettĂ©k az összes Tarantino-mozi emlĂ©kezetesebb zenĂ©it. Sajnos a vĂĄlogatĂĄs hagyott nĂ©mi kĂ­vĂĄnni valĂłt maga utĂĄn, hiszen kimaradt többek között a Jackie Brown fĂ”cĂ­mzenĂ©je, Bobby Womack Across 110th Street cĂ­mĂ» klasszikusa, vagy Ă©ppen az Urge Overkill emlĂ©kezetes, beszĂ©des, Girl, You'll Be A Woman Soon cĂ­mĂ» felvĂ©tele, a PonyvaregĂ©nybĂ”l.
Igaz, ezĂ©rt bĂ”ven kĂĄrpĂłtolt az elĂ”adĂĄs, ami olyan lendĂŒletesre, magĂĄval ragadĂłra sikeredett, hogy kevesebb, mint negyed Ăłra alatt megduplĂĄzĂłdott a nagyszĂ­npad elĂ”tti tömeg. Ezt fokozta, hogy perceken belĂŒl jĂłpĂĄran tĂĄncra is perdĂŒltek a szĂ­npad elĂ”tt, Ă­gy talĂĄn az idei SZIN egyik legjobb hangulatĂș koncertje kerekedett az angolok mĂ»sorĂĄbĂłl.
BĂĄr a zenekar ĂĄltal beĂ­gĂ©rt filmjelenetekbĂ”l sokat nem lĂĄthattunk, csak hallhattunk nĂ©hĂĄnyat a szĂŒletett showmanek elĂ”adĂĄsĂĄban, esetleg felvĂ©telrĂ”l az eredeti filmekbĂ”l, a kellĂ” hatĂĄst Ă­gy is bĂ”ven elĂ©rtĂ©k.
Az idĂ©n tĂ­zĂ©ves zenekar, miutĂĄn a teljesen kattant frontember egyenkĂ©nt bemutatta a tagokat, s egy-egy rövid szĂłlĂłt is hallhattunk tĂ”lĂŒk, nagyjĂĄbĂłl hĂĄromnegyed egy körĂŒl vonult le elĂ”ször a szĂ­npadrĂłl, de ez utĂĄn mĂ©g kĂ©tszer tapsoltĂĄk vissza Ă”ket.
VĂ©gĂŒl valamivel hajnal egy Ăłra utĂĄn fejeztĂ©k be a produkciĂłt, ugyan azzal, amivel kezdtĂ©k.

BĂĄr az angolok a koncert folyamĂĄn nagyjĂĄbĂłl ötször mondtĂĄk el, hogy a mĂ»sor utĂĄn a szĂ­npad elĂ”tt ĂĄruljĂĄk Ă©s dedikĂĄljĂĄk eddig megjelent kĂ©t lemezĂŒket, a szervezĂ”k jĂłnak lĂĄttĂĄk maguk is bemondani mindezt magyarul, rögtön az utolsĂł szĂĄm utĂĄn.
Nos, magyar nyelv szépsége ide, vagy oda, ha magyar a fesztivål, ha nem, így, egy farmerban, pólóban megjelenÔ technikus szåjåból, a színpad sarkåból elég viccesen, s cseppet gagyin is hangzott mindez. Pedig az igen komoly hanggal megåldott angol énekestÔl koråbban korånt sem tûnt annak.

A The Tarantinos koncertje alatt a PartfĂŒrdĂ” mĂĄsik oldalĂĄn mĂĄr javĂĄban peregtek a mester legnagyobb sikerĂ©nek kĂ©pkockĂĄi, ĂĄm a PonyvaregĂ©ny sokadszori megtekintĂ©se helyett a legtöbben, ahogy lĂĄttuk, az utolsĂł estĂ©t inkĂĄbb bulizĂĄsra szĂĄntĂĄk.
Így tettĂŒnk mi is, s elindultunk a fesztivĂĄl sorĂĄn eddig mĂ©g ĂĄltalunk nem sĂ»rĂ»n lĂĄtogatott helyszĂ­nek irĂĄnyĂĄba.

Persze azĂ©rt benĂ©ztĂŒnk az elmĂșlt napok egyik legjobb helyszĂ­nĂ©nek bizonyult Globe Party SĂĄtorba is, hogy megtudjuk, vajon mĂ©gis mit jĂĄtszik az orszĂĄg egyik legismertebb lemezlovasa, DJ Junior.
A vĂĄrt könnyĂ» house slĂĄgerek helyett nĂ©mileg hĂșzĂłsabb, feszesebb, kemĂ©nyebb ĂŒtemekre lĂ©ptĂŒnk be a sĂĄtorba. Ennek okĂĄt rögtön Ă©szrevettĂŒk, hiszen a pultban nem Junior, hanem a programban Ă”t követĂ” Soneec Ă©s Danny L ĂĄlltak, pedig mĂ©g bĂ”ven nem nekik kellett volna. Hamarosan kiderĂ­tettĂŒk, hogy Junior Pesten ragadt a RiĂłban, s Ă­gy vĂĄltozott a program: hĂĄromtĂłl zenĂ©l majd Ă”, mondta a biztonsĂĄgi szolgĂĄlat egyik embere.
Hogy ez valóban így történt-e, arra nem  mernénk mérget venni, ugyanis ezen az estén ekkor jårtunk utoljåra a såtorban.
Helyette inkĂĄbb az eddig kihagyott helyszĂ­neket Ă©s az eddig kihagyott italpultokat vĂĄlasztottuk, s töredelmesen beismerjĂŒk, a WebrĂĄdiĂł kĂŒlönĂ­tmĂ©nye is bĂ”ven hozzĂĄjĂĄrult, hogy hajnal nĂ©gy körĂŒl mĂĄr egyetlen korty JĂ€germeistert sem lehetett kapni a fesztivĂĄl terĂŒletĂ©n.

Az Ă©jszaka folyamĂĄn a RĂĄdiĂł Plusz hĂ©liumos lufikkal ökörködĂ” mĂ»sorvezetĂ”i mellett volt szerencsĂ©nk egy rögtönzött pĂĄrszĂĄmos rock-diszkĂłhoz is a MegaWatt SzĂ­npad irĂĄnyĂĄba vezetĂ” Ășton, sĂ”t, a Fidelitas helyszĂ­nĂ©vel is szembetalĂĄlkoztunk, ahol kĂ­nai piac szĂ­nvonalĂș euro-trance-re veretett pĂĄr tinilĂĄny egy közepes mĂ©retĂ» haszongĂ©pjĂĄrmĂ» tetejĂ©n, miközben nĂ©hĂĄny fiatal aktivista prĂłbĂĄlt rĂĄbeszĂ©lni minket az ifjĂș fideszesek nĂ©zeteivel valĂł megismerkedĂ©sre. Az este, de talĂĄn az egĂ©sz fesztivĂĄl legviccesebb helyszĂ­ne dĂ­jĂĄt kapĂĄsbĂłl kiĂ©rdemeltĂ©k ezzel. Ez is valami.

Az Ă©jszaka ĂĄltalunk legtöbbet lĂĄtogatott helyszĂ­ne ezĂșttal a FilmmĂșzeum SĂĄtor volt, ahol erĂ”sen nosztalgia hangulatban, az elmĂșlt Ă©vtizedek slĂĄgereivel vĂĄrtĂĄk a bulizĂłkat, a Fatboy SlimtĂ”l a Kool & The Gangig. SĂ”t, a lemezlovas a korabeli diszkĂłk hangulatĂĄt felidĂ©zve idĂ”nkĂ©t mĂ©g mikrofont is a kezĂ©be ragadott, hogy felköszöntsön egy szĂŒletĂ©snapost, bekonferĂĄljon egy következĂ” szĂĄmot Ă©s hasonlĂłk.
A såtor egyetlen negatívuma csupån mérete volt, jövÔre talån érdemes lenne egy minimum dupla ekkoråval elÔrukkolnia a csatornånak. A siker garantålt.

Az utolsĂł Ă©jszaka vĂ©gigbulizĂĄsa utĂĄn az emberek nagy rĂ©sze a kora reggeli ĂłrĂĄkban kezdte elhagyni a fesztivĂĄl terĂŒletĂ©t. Így tettĂŒnk mi is, jĂł hangulatban, nem egy szĂ©p emlĂ©kkel, jĂł bulival gazdagodva hagytuk hĂĄtunk mögött a PartfĂŒrdĂ”t, ahol bĂĄr sejtĂ©seink szerint idĂ©n a tavalyit alulmĂșlta a lĂĄtogatĂłszĂĄm, ismĂ©t egy emlĂ©kezetes fesztivĂĄlt sikerĂŒlt megrendeznie a szervezĂ”knek.

JövÔre ugyanitt!

                                                                                Kovåcs M. Norbert

 



Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow Szines



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player