Buli
Progressive Sun ĂĄprilis 25.-Ă©n
ImageÚjabb hĂłnap, Ășjabb Progressive Sun az elektronikus zene szerelmeseinek! 2009. ĂĄprilis 25.-Ă©n 23:00-tĂłl a volt Tisza GyöngyĂ©ben.
Bastian
HunDeep
DOMYAN
The Freak Factory
PEAT
Magazin
Jegyzet
SzegĂ©nyek a hĂĄborĂșs idĂ”kben
AutĂłk
Elia: ElsĂ” tuningcsomag az Ășj Renault Cliohoz
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
JégesÔ, vilågvége
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
EzentĂșl Bugatti Veyronnal is ĂŒldözik a bĂ»nt Dubaiban
GyĂŒjtemĂ©ny
WebKozmo
Veresné Novåk Katalin: Kellenek a nÔk a közéletbe
ÉgetĂ” MĂĄria: örĂŒlök, hogy tehetem, ami a dolgom Ă©s amit szeretek
Relax
Vidåm képek
A férfi földrajza
Buli Buli
Itt voltak a tankok! - SZIN: az elsĂ” nap
kmn   2007 August 24, Friday  

Elmaradtak a nulladik nap tömegjelenetei Ă©s mĂĄr nem volt gond a beengedĂ©ssel meg a hanggal sem a SZIN elsĂ” napjĂĄn. MegnĂ©ztĂŒk a Tisza Gyöngye RetrĂłt, meghallgattuk a BelgĂĄt Ă©s egy kegyetlenĂŒl jĂł Tankcsapda koncerten is jĂĄrtunk. BeszĂĄmolĂł.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
MĂĄsodik, hivatalosan elsĂ” napjĂĄn mĂĄr Ășjra megszokott arcĂĄt mutatta a Szegedi IfjĂșsĂĄgi Napok. A nulladik este tömegjelenetei elmaradtak, a beengedĂ©ssel sem volt problĂ©ma Ă©s a hangtechnika is rendesen mĂ»ködött mindenhol amerre jĂĄrtunk.

A nagyszĂ­npadon ezen az estĂ©n kizĂĄrĂłlag rock szĂłlt, sĂ”t egy kis metĂĄl is, Ășgyhogy e cikk szerzĂ”je, mivel hosszĂștĂĄvon komoly agyi Ă©s lelki teherkĂ©nt Ă©li meg a nagyon patetikusnak szĂĄnt rockzenĂ©t (De Facto), hĂĄt mĂ©g ha az olyan, mintha valami közĂ©pkori szerepjĂĄtĂ©k alĂĄfestĂ” zenĂ©je akarna lenni (Wisdom), mellĂ”zte ezt a helyszĂ­nt (bocs, srĂĄcok!) Ă©s csak a TankcsapdĂĄt hallgatta meg, akiket viszont egy bĂ” tĂ­z Ă©ve mĂ©g kedvenc magyar zenekarai között tartott szĂĄmon, ellenben nem is tudja mĂĄr mikor hallotta Ă”ket Ă©lĂ”ben utoljĂĄra.

BĂĄr az elmĂșlt Ă©vekben mĂ©g a korĂĄbbinĂĄl sokkal menĂ”bbĂ© vĂĄlĂł Tankcsapda koncertjĂ©tĂ”l fĂ©ltĂŒnk ugyan egy kicsit, rendkĂ­vĂŒl kellemes meglepetĂ©sben volt rĂ©szĂŒnk. CsĂŒtörtök este a nagyszĂ­npad elĂ”tt megĂĄllapĂ­tottuk, hogy bĂĄr az elmĂșlt Ă©vekben többször eltemettĂŒk a zenekart, tĂ©vedtĂŒnk. A TankcsapdĂĄt ugyanis, Ășgy tĂ»nik, mĂ©g mindig ugyan az a rugĂł mozgatja, mint a kilencvenes Ă©vek közepĂ©n, Ă©s bĂĄr furcsĂĄnak tĂ»nhet ezt mondani 2007-ben, de ez a lehetĂ” legjobb, ami törtĂ©nhetett a zenekarral az elmĂșlt Ă©vekben. SzĂ©tfeszĂ­tĂ”, lĂŒktetĂ”, pulzĂĄlĂł energiĂĄjĂș zenĂ©k, tökös, hiteles attitĂ»d, Ășjabb Ă©s rĂ©gebbi szĂĄmok, na meg lelkes közönsĂ©g. Szinte minden megvolt egy tökĂ©letes koncerthez, csak egy valami hiĂĄnyzott. Nem volt a Lopott könyvek, mĂĄrpedig ez az a szĂĄm, mĂ©g ha nem is egy odavĂĄgĂłs koncert repertoĂĄrjĂĄba illĂ”, amirĂ”l azt kell tudni, hogy ha LukĂĄcs LaciĂ©k nem Ă­rtak volna soha semmi egyebet ezen kĂ­vĂŒl, akkor is a magyar könnyĂ»zene egyik legjobb, megkerĂŒlhetetlen zenekara lennĂ©nek. Bizony.

Szóval a Tankcsapda koncertje egyszerûen nagyon jó volt, és - megelÔzve a mår formålódó kérdést - igen, volt a Mennyorszåg Tourist is, a végén, ami alatt a jelenlévÔ fiatalok (akik között akadtak még a régi szåmok szövegeit is séróból vågó åltalånos iskolåsok is) még a megszokottnål is jobban ugråltak.

Mi meg ugorjunk vissza az idĂ”ben: mĂ©g a Tankcsapda elĂ”tt, mĂ­g a nagyszĂ­npadon a DepressziĂł jĂĄtszott, a Jate Klub SĂĄtorban jĂĄrtunk, ahol a Belga zenĂ©lt. BĂĄr nem hallottuk az egĂ©sz koncertet, Ășjfent megĂĄllapĂ­tottuk, hogy a zenekar a rendszervĂĄltĂĄst követĂ” magyar könnyĂ»zene vitathatatlanul egyik legviccesebb, legötletesebb Ă©s leglazĂĄbb zenekara, ami bizony nem kis Ă©rdem. UtĂĄljuk, Ă©s ĂĄltalĂĄban gĂșnyolĂłdni szoktunk az ilyen pĂĄrhuzamokon (tudjĂĄk: KomĂĄr - Elvis, IllĂ©s - Beatles, haha), de azt kell, hogy mondjuk, a Belga tĂ©nyleg a magyar Beastie Boys.

A sĂĄtorban Ășgy kĂĄbĂ© hatvan fok volt Ă©s olyan pĂĄratartalom, hogy a tetĂ”rĂ”l csöpögött vissza, Ă­gy aztĂĄn nem meglepĂ”, hogy a megszokott Titusszal Ă©s egy Ă©lĂ” zenekarral is kiegĂ©szĂŒlĂ” hĂĄrom srĂĄc fĂ©lmeztelenĂŒl nyomta, Ă©s a közönsĂ©gben is sokan követtĂ©k Ă”ket. Ez azonban csak növelte a hangulatot, a koncert vĂ©gĂ©re nagyjĂĄbĂłl minden szĂĄmnĂĄl kollektĂ­ven ugrĂĄlt az egĂ©sz sĂĄtor, ami szinte teljesen megtelt addigra. RendkĂ­vĂŒl sokat dobott az összkĂ©pen a zenekar is, Ă­gy a srĂĄcok tĂ©nyleg hitelesen nyomhattĂĄk el a gitĂĄrtĂ©pĂ”s, vicc-Ă”rjöngĂ”s zenĂ©iket is, ami aztĂĄn tĂ©nyleg az elĂ”bbi pĂĄrhuzamot erĂ”sĂ­tette. Punk-hiphop, hiphop-punk, de persze mindezt egy cseppet sem komolyan vĂ©ve. És ez a zenekar legnagyobb vonzereje, hogy a rengeteg magĂĄt halĂĄlosan komolyan vevĂ” elĂ”adĂł mellett annyira lazĂĄn Ă©s szĂłrakoztatĂłan kĂ©pesek egyetlen mondatot sem komolyan venni, hogy az mĂĄr önmagĂĄban elismerĂ©sre mĂ©ltĂł. Egy pĂ©lda: az utolsĂł szĂĄm a Mi a fasz ez? cĂ­mĂ» remekmĂ» volt, ami Michael Jackson Billy Jean cĂ­mĂ» klasszikusĂĄnak Ă©s a Kalauz I. cĂ­mĂ» Belga-nĂłtĂĄnak az elegye. Itt is megelĂ”zzĂŒk a formĂĄlĂłdĂł kĂ©rdĂ©st: igen, volt az Egy-kĂ©t-hĂĄ is, mindenki ugrĂĄlt Ă©s ordĂ­totta a refrĂ©nt, de azt most inkĂĄbb nem idĂ©znĂ©nk ide.

Ugyanitt a Belga utĂĄn Jamie Winchester Ă©s Hrutka RĂłbert zenĂ©lt, akiket bĂĄr elismerĂŒnk, de mivel minden szĂĄmuk Ășgy hat, mintha valamelyik legĂșjabb mobiltelefon-reklĂĄm alĂĄfestĂ” zenĂ©jĂ©t hallgatnĂĄnk (vajon miĂ©rt?), Ă©s a Tankcsapda azĂ©rt amĂșgy is sokkal jobb, Ă”ket inkĂĄbb nem hallgattuk meg.

VisszamentĂŒnk viszont akkor, amikor mĂĄr Ludmilla Ă©s Palotai zenĂ©ltek. LĂĄthatĂłan - szokĂĄs szerint - igen jĂł hangulatot teremtettek. SzerencsĂ©re Palotai - a SZIN-en mĂĄr nem elĂ”ször - nem a drum and bass lemezeit kapta elĂ”, mint azt Szegeden oly gyakran szokta, hanem felvĂĄltva LudmillĂĄval teljesen korhĂ», jĂłl tĂĄncolhatĂł, dögös, bulizĂłs, szĂ©ttekert breakbeatet pakoltak. Palotai rĂĄadĂĄsul mindezt ĂŒlve. FĂĄj a lĂĄba. SĂ”t, ha jĂłl lĂĄttuk, be is volt kötve. HiĂĄba, mĂĄr nem mai gyerek.

Az este folyamĂĄn mĂ©g megnĂ©ztĂŒk a rĂ©gi Tisza Gyöngye helyĂ©n mĂ»ködĂ”, rettentĂ” talĂĄlĂłan Tisza Gyöngye RetrĂłnak nevezett helyszĂ­nt is, ahol rajtunk kĂ­vĂŒl nagyjĂĄbĂłl csak a lemezlovas Ă©s kĂ©t haverja, meg a pultos lĂĄnyok voltak, Ă­gy aztĂĄn nem is maradtunk sokat. RĂĄadĂĄsul az a kĂ©rdĂ©s is bennĂŒnk maradt, hogy vajon miĂ©rt hĂ­vjĂĄk retrĂłnak a helyszĂ­nt, ha szimpla, rĂĄadĂĄsul dögunalmas elektronikus tĂĄnczenĂ©t jĂĄtszik a dj, azt a stĂ­lust, amit progresszĂ­v house-nak szoktak hĂ­vni mind a mai napig teljesen Ă©rthetetlen okokbĂłl. Na, mindegy.

Ezt az estĂ©t kevĂ©sbĂ© a koncerteknek, mint inkĂĄbb a kiszolgĂĄlĂł egysĂ©gek felderĂ­tĂ©sĂ©nek szenteltĂŒk. Ennek ellenĂ©re komolyabb elemzĂ©sbe most mĂ©g nem bocsĂĄtkoznĂĄnk, egyelĂ”re csak annyit mondunk, hogy a sör mindenhol ugyan annyi, az egyĂ©b italok ĂĄra sem rĂ©misztĂ”, az Ă©telvĂĄlasztĂ©k is elmegy, nagyjĂĄbĂłl ugyan az minden, mint tavaly.

Fontos mĂ©g megemlĂ­teni, hogy mi 10 percig röhögtĂŒnk folyamatosan a vicces feliratĂș pĂłlĂłkat ĂĄrusĂ­tĂł standnĂĄl, szĂłval, aki tudja, keresse fel. A mi favoritunk a TyĂșkanyĂł Ă©s Csibe.

Hamarosan Ășjra jövĂŒnk!

Galériåink:
KapcsolĂłdĂł anyagok:

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow Szines



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player