Fergeteges Kabaré Est a Szegedi Nemzeti Színház Művészeivel

2017.11.06, 19:00 - Hungi Vigadó

rendezvény

Fergeteges Kabaré Est a Szegedi Nemzeti Színház Művészeivel Fergeteges KABARÉ lesz a HUNGIBAN!!!
Szeretettel Meghívunk Benneteket a SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZ Művészeivel! Az előadás századfordulós jelenetekkel és kuplékkal színezett időutazás a Kabaré világába!
Szereplők:
Szilágyi Annamária
Gömöri Krisztián
Borovics Tamás
Bárzongorista:
Kovács Gábor
JEGYINFORMÁCIÓ:
Helyszínen:1.500.-Ft
Elővételben:1.300.-Ft

Jegyek kaphatók elővételben és az előadás napján a HUNGI VIGADÓBAN.
Elővételes jegyfoglalás a szinhazikalandozasok@gmail.com címen is lehetséges.

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy elővételes jegyeket az előadást megelőző nap végéig tudnak váltani. Az előadás napján már csak helyszíni jegyet biztosítunk.

Zsigmond Zsófia Éva: „A századelő magyar kabaréja – Szórakoztatás tömegkultúra és magaskultúra határán” című tanulmányából

(Nagy Endre: A Kabaré regénye) „Abban a különleges helyzetben vagyok, hogy történelmet írhatok egy olyan műfajról, amelynek születetésénél tanúskodtam. Ez a műfaj megszületett, kivirágzott, termő magját szétszórta, aztán kivénülve elhalt, és életének tömérdek szemtanúját erejük teljességében hagyta hátra.”
„Ezekkel a sorokkal nyitja meg Nagy Endre visszaemlékezését a magyar kabaré kialakulásáról és virágzásáról. Mi, százhúsz évvel később, abban a szerencsétlen helyzetben vagyunk, hogy kizárólag Nagy Endre és kortársai elbeszéléseiből, benyomásaiból, színikritikáiból, újságcikkeiből állíthatjuk össze a századfordulós kabaré képét, atmoszféráját, hiszen alig talált még magára a műfaj, amikor újracsomagolták, levagdosták róla az úri közönséghez nem méltó bárdolatlan vadhajtásokat és a fenntartásokkal kezelt tömegszórakozási formát fogyaszthatóvá tették az elit számára is. „

Információk

Hol?

Hungi Vigadó
Szeged, Stefánia

Mikor?

2017.11.06, 19:00
Kövess minket a Facebookon!