Ajándékkoncert 2017

2017.08.24 - Dóm tér

rendezvény

Ajándékkoncert 2017 A Dóm téri Ajándékkoncert gondolata 15 évvel ezelőtt fogalmazódott meg a fesztivál akkori vezetésében. Tavaly a jelenlegi menedzsment felfrissítette a népszerű, mindig teltházzal futó programot, látványosabb, show-szerű esttel örvendeztették meg a közönséget. A Bogányi-csodazongora a koncerten 15 éve közreműködő Szegedi Szimfonikus Zenekar jelenlétét is erősítette, a Magyar Televízió közvetítése pedig országos nézettséget is hozott az elsősorban szegedi nézőket megszólító estnek.
A látványosság, a show a 2017-es koncert műsorának kialakításában is fontos szerepet játszott. Három jelentős szegedi kulturális intézmény, a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Szegedi Kortárs Balett és a Szegedi Szabadtéri Játékok fogott össze, hogy örömet szerezzen a nézőknek. A koncert első részében az 50 esztendeje elhunyt Kodály Zoltán népszerű műveit, a Páva-variációkat és a Galántai táncokat játssza a zenekar, Pál Tamás vezényletével. Szintén évfordulóhoz kötődik a műsor második része, hiszen a jövőre 30 éves jubileumát ünneplő Szegedi Kortárs Balett adja elő világsikerű produkcióját, a Carmina Burana-t, kibővült együttessel, szólistákkal és szimfonikus zenekari kísérettel. Juronics Tamás koreográfiája, melyet a hazai és nemzetközi kortárs szcénában kiemelkedő módon már 15 éve tartanak folyamatosan repertoáron, eddig több mint 15 országban aratott zajos sikert.
Az augusztus 24-i Ajándékkoncertre szóló jegyeket a Szabadtéri Játékok operaprodukciójára megvásárolt belépők mellé adja ajándékba a fesztivál, a készlet erejéig. A Tosca, Puccini egyik legnépszerűbb zeneműve nyitja a jövő nyári programot, látványos koncepcióval, hazánk legkiválóbb operaénekeseivel. Azok a nézők, akik már megváltották jegyeiket erre az előadásra, utólag is igényelhetik az Ajándékkoncert-belépőket, és az online vásárlók is élhetnek ezzel a lehetőséggel.

FELHÍVJUK NÉZŐINK FIGYELMÉT, HOGY EZEN A NAPON MÁS SZEGEDI RENDEZVÉNYEK MIATT MEGNÖVEKEDETT VÁROSI ZAJRA KELL SZÁMÍTANI.

Esőnap: 2017. augusztus 25.

Információk

Hol?

Dóm tér
Szeged, Dóm tér

Mikor?

2017.08.24
Kövess minket a Facebookon!