A dél-afrikai Kyalami versenypályán tesztelték a McLaren Sennát

Autók, 2018.04.01

A McLaren legütősebb autójának ígérkezik a világhírű autóversenyzőről elnevezett szupersportautó, amelyet egy dél-afrikai versenypályán teszteltek.

McLaren Senna Ayrton Senna mindhárom Forma-1-es világbajnoki címét a McLarennel szerezte, így nem csoda, hogy a Bruce McLaren által alapított cég a versenyző nevével ellátott szupersportautóval rukkol elő.  

A sikerhez minden adott, hiszen a 720S padlólemezére épülő újdonság egy 4 literes ikertubós motort kapott, amely kereken 800 lóerőt teljesít, 800 Nm nyomaték kíséretében. A V8-as erőforráshoz egy 7 sebességes dupla-kuplungos automata váltó kapcsolódik, amellyel mindössze 2,8 másodperc alatt teljesíti a százas sprintet, míg végsebessége 340 km/h.  

Az autó fő erénye még a hatalmas leszorító erőt termelő hátsó szárny, valamint az aerodinamikailag kiváló karosszéria. Az autó utcai használatra is alkalmas, azonban a McLaren 75 darabot készít Senna GTR néven is, amely viszont kifejezetten a versenypályára lesz kihegyezve. A McLaren szeretné elkerülni az ügyeskedőket, így az autókat olyan embereknek szeretné értékesíteni, akik nem csak anyagi hasznot látnak a szupersportautó verseny változatában.

A Sennát a gyáriak a dél-afrikai Kyalami versenypályára vitték tesztelni, az autóval kapcsolatos benyomásait Gareth Howell tesztpilota osztotta meg a közönséggel.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!