Gigászok csatája: BMW M6 vs Alpina B6

Autók, 2018.03.31

Igazi testvérpárharcot láthat, aki megnézi a BMW két zászlóshajójának összecsapását. Vajon az összkerékhajtásos Alpina vagy a közel 700 lóerős M6 a gyorsabb?

BMW-M6-vs-Alpina-B6-Gran-Coupe Ismét érdekes videó került fel az internetre a Drag Times csapatának jóvoltából, hiszen a bajor márka két nagyágyúja feszül egymásnak a változatosság kedvéért.

A fehér M6 Competition bivalyerős, ráadásul a Dinan Stage 1 motortuning csomagja is erősít, amelynek köszönhetően közel 700 lóerős. A "kék sarokban" az Alpina B6 xDrive Gran Coupéja áll, amelynek gyári 4,4 literes ikerturbós V8-as erőforrása kereken 600 lóerőt teljesít 800 Nm nyomaték kíséretében.  

Vajon az Alpina összkerékhajtás rendszere tudja kompenzálni az M6-al szemben lévő mintegy 100 lóerős deficitet? Az biztos, hogy álló helyzetből az Alpina jól teljesít, de vajon mozgásból képes legyűrni azt a fránya 100 lóerő minuszt?

Egyet azért gyorsan le kell szögeznünk, mindkét autó gyönyörű és rendkívül gyors, hangzásra talán az Alpina viszi a prímet.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!