Gyengébb, mégis fürgébb elődjénél az új Opel Insignia GSi

Autók, 2017.10.12

Néhány hónappal ezelőtt mutatta be az Opel az Insignia OPC utódját a GSi-t, amelyet már a Nürburgringen is próbára tettek a gyáriak.

A teszt során kiderült, hogy az autó fürgébb elődjénél, méghozzá nem is kevéssel, hiszen 12 másodperccel hamarabb teljesítette a kört, mint az OPC változat. Az újdonság annak ellenére gyorsabb, hogy az elődje jóval erősebb motorral rendelkezik, hiszen 2,8 literes V6-os turbós motorja 325 lóerőt présel ki magából.  

A GSi 2 literes feltöltős egysége ezzel szemben "csak" 260 lóerőt tud 400 Nm nyomaték kíséretében. A titok természetesen a súlycsökkentésben rejlik, hiszen az új sport Opel 160 kg-al könnyebb elődjénél. Azonban a fejlesztések sora itt nem állt meg, hiszen a GSi Brembo fékeket, 8 sebességes autómata váltót és 20 colos alufelniket is kapott, amelyen a Michelin Pilot Sport 4 S kerekei feszülnek. A jobb időeredmény persze nemcsak ezeknek, hanem az Opel Torque összkerékhajtásának is köszönhető, amelynél hátul két tengelykapcsoló helyettesíti a hagyományos differenciált. A GSi a tervek szerint elérhető lesz dízel motorral is.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!