Lamborghini Urus: Új király született

Autók, 2018.11.05

A Lamborghini igazán nagy fába vágta a fejszéjét, amikor neki kezdett az Urus projektnek. A szupersportautók után egy hasonlóan nagyszerű SUV-ot kellett összehoznia, amely úgy tűnik, hogy sikerült is az olasz gyárnak.

Lamborghini Urus Természetesen ismételten a DragTimes vitte el egy körre a csodaszép kék Urust, amely a teszt során kiderült, hogy nem csak szép, de valami elképesztően gyors is egyben. Utas nélkül 2,93 másodperc alatt katapultált 60 mérföldes tempóra (96km/h), ami valljuk be őszintén, hogy egy némelyik szupersportautónak is becsületére válna. Arról nem is beszélve, hogy nulláról 160 km/h-ra is csak 5,7 másodpercet kell várni egy szerencsés Urus tulajnak.  

Mi adja ezt az elképesztő erőt a Lambó luxusterepjárójának? Az autó szívét egy 4 literes V8-as ikerturbós erőforrás adja, hasonlóan a McLaren 720S-hez. Az olasz szív 650 lóereje mellé 850 Nm nyomaték társul. Az autó természetesen összkerekes, részben önzáró differenciálművel.  

Ami még érdekesebb az az, hogy az Urus 2200 kg össztömeggel rendelkezik és ennek ellenére villámgyors az autó. Bravó Lamborghini. 
Úgy érzem, hogy fel van adva a lecke a Tesla Model X-nek.

(Webrádió)

Címkék

Lamborghini Urus
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!