Mutatós de nem ígérkezik túl acélosnak a Corsa GSi

Autók, 2018.05.18

A PSA csoport által felvásárolt Opel az Insignia GSi modellek után a Corsát látja el a legendás plecsnivel.

Opel Corsa GSi Az új Insignia GSi-k az OPC mellett a sportos vonalat kívánják tovább erősíteni, melynek részeként megjelenik a Corsa sportos változata is 1,4 literes turbós motorral. A kis lökettérfogatú feltöltős erőforrás 148 lóerőt és 220 Nm nyomatékot tud, amely ugyan nem túl acélos, de azért lendületesen lehet vele közlekedni. Az erőátvitelt egy 6 gangos manuális sebességváltóra bízta az Opel, a Corsa 8,9 másodperc alatt gyorsul fel százas tempóra, míg a végsebessége 207 km/h. A Corsa GSi ugyan nem fog gyorsasági rekordokat felállítani, viszont cserébe elég gazdaságosnak mondható, hiszen kombinált fogyasztása mindössze 6,2-6,3 liternek ígérkezik, alacsony emissziós értékek mellett.  

A GSi az erősebb OPC változat kaszniját kapta meg és ugyanolyan kezelhetőnek ígérik, mint a nagy testvért, hasonlóan rövid féktávokkal megspékelve. A légbeömlő, a toldatok és a nagy hátsó szárny, mind-mind a dinamizmust sugallja.  

A belső térről egyelőre nem szívárogtak ki képek, de Recaro sportülések, sportkormány és aluminum pedálok hívatottak emelni az öszképet.   

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!