Újabb kihívója akadt a Tesla Model S P100D-nek

Autók, 2017.12.17

A legújabb Chevrolet Camaro ZL1 a klasszikus izomatók egyik legikonikusabb darabja, vajon felveheti a versenyt a brutális negyed mérföldet teljesítő Tesla Model S P100D-vel?

Úgy tűnik, hogy időről-időre megpróbálják megszorongatni a Tesla legerősebb autóját a Model S P100D-t, csakhogy ez nem olyan egyszerű, hiszen normál izomautók nem nagyon férnek a bivalyerős Tesla 
közelébe. 

Ezúttal a legerősebb Camaro-t, a ZL1-et vonultatták fel "Elon Musk autója" ellen. A Camaro ZL1 villámgyors, köszönhetően a 650 lóerős kompresszoros 6,2 literes V8-as motornak. Álló helyzetből azonban nem sok autónak van esélye a bődületes, 1247 Nm nyomatékot leadó Tesla P100D ellen, ráadásul az elektromos autó még összkerekes is. 

Az a videón is jól látszik, hogy a hátsó kerekes és 6 gangos sebességváltóval szerelt ZL1 Camaro mellett úgy megy el a rajtnál a Tesla, mintha a Chevrolet állna. Később persze farag le hátrányából, de ekkorra már tekintélyes előnyre tesz szert a váltómentes Tesla. Gördülésből már jobban teljesít a Camaro de a P100D kemény falat, mint tudjuk.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!