Vmax 200: 382,7 km/h-val repesztett egy Nissan Qashqai

Autók, 2018.04.23

2002 óta rendezik meg rendszeresen minden évben a Vmax 200 rendezvényt az Egyesült Királyságban, ahol szupersportautó tulajdonosok feszegethetik járművük és saját képességük határait.

Severn Valley Motorsport Nissan Qashqai R Nem történt ez másként idén sem, ahol csodák csodájára egy Nissan Qashqai bizonyult a leggyorsabbnak, holott olyan autók is indultak a mezőnyben, mint például később a dobogó második fokán végző Koenigsegg Agera RS. No persze a történetben van egy kis csavar, hiszen a Nissant az angol Severn Valley Motorsport csapata készítette fel, méghozzá alaposan. A motortérbe nem kerülhetett más, mint a Nissan GT-R 3,8 literes ikerturbós motorja, természetesen alaposan átgyúrva. Talán nem meglepő, hogy a kovácsolt vas alkatrészek mellé hatalmas turbók is kerültek és az ecu-n is alapos módosítást végeztek. A végeredmény egy 2000 lóerős "szörny" lett, amely végül 382,7 km/h-val száguldott az eseményen. A végsebesség versenybe nem sokan tudtak beleszólni, hiszen a Koenigsegg Agera RS is "csak" 356 km/h-val repesztett a lezárt repülőtéren.

Egyébként a Nissan időeredményével elhódította a világ leggyorsabb SUV címét is, amelyet korábban egy szintén 2000 lóerős Toyota Land Cruiser tartott 370 km/h-ás végsebességgel.
(Webrádió)

Galériánk

Severn Valley Motorsport Nissan Qashqai R Severn Valley Motorsport Nissan Qashqai R
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!