17 éves fiúk törtek be több helyre is Szegeden

Belföld, 2023.01.31

Három vendéglátóhelyre is betört, valamint elárusító pavilonokat is kiszemelt magának két 17 éves fiatal Szegeden.

Rendőrség
A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint 2023. január 2-án érkezett a bejelentés, mely szerint az egyik szegedi büfébe ismeretlenek betörtek, majd a kasszában lévő pénzzel távoztak. Az elkövetkező 3 hétben további három betörés és egy betörési kísérlet is történt a környéken.  

A rendőrség látókörébe egy szegedi 17 éves fiatal került, aki a kihallgatása során a bűncselekmények elkövetését beismerte, az egyenruhásoknak részletesen beszámolt az általa elkövetett bűncselekményekről. A fiatalt fogdába szállították, majd újabb bejelentések érkeztek a rendőrségre, mely szerint a belvárosban további 3 elárusító pavilont törtek fel ismeretlenek. Az egyik pavilonból a tolvajoknak hangszórókat és különböző italokat sikerült zsákmányolnia, míg két esetben megbontották az épületek oldalát, de nem tudtak bejutni az elkövetők.  

A nyomozók kiderítették, hogy ezeket a bűncselekményeket az elfogott 17 éves fiú követte el, méghozzá az elfogását megelőzően néhány órával. Sőt a nyomozók számára az is világossá vált, hogy a 17 éves fiatalnak egy társa is volt a bűncselekmények elkövetésekor. A rendőrök egy szintén 17 éves fiatal elfogtak, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A két fiatalt a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is.  

A Szegedi Rendőrkapitányság dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított ellenük eljárás.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!