4 dolog, ami fontos a tanulósarok kialakításához

Belföld, 2020.07.22

A gyerekeknek nem elegendő csak egy külön szoba, azaz a gyerekszoba, az otthoni tanuláshoz.

Asztali lámpa Ezt a helyiséget úgy kell kialakítani, hogy mindenképpen legyen benne egy tanulósarok is, hiszen egy megfelelő környezet a tanuláshoz, még a teljesítményt is fokozni tudja. Mire lehet szükség egy kényelmes tanulósarok kialakításához Mutatjuk az ötleteket és a válaszokat.

1. Kényelmes íróasztal és szék

Az ágyon nem lehet megfelelően tanulni. Mindenképpen szükséges egy, a gyerek méreteinek megfelelő asztal és egy hozzá tartozó kényelmes szék, amelyen akár egy órát is úgy tud ülni a gyermek, hogy nem fájduljon meg a háta és a dereka. Az asztal és a szék vásárlásánál a szobának ezen berendezési tárgyainak a funkcióját szükséges szem előtt tartani. A stílus és a szín is fontos, de ezek csak másodlagos szempontok.

2. A jó megvilágításra is figyeljünk

A szoba hangulatát meghatározza annak berendezése, és a fények is hatással vannak mind a szoba hangulatára, mind a gyermek lelkiállapotára. Egy olyan szobában, ahová nem jut be természetes fény, ahol a nem megfelelő lámpatestek vannak beszerelve, biztos, hogy nem serkentik a gyermeket tanulásra. Az EGLO Cabado érintőkapcsolós asztali lámpa modern stílust képvisel, és LED modult tartalmaz. A lámpa kikapcsolt állapotban fehér, és alul átlátszó fedéllel van ellátva. A lámpa érdekessége, hogy a talpán, érintéssel olyan szín állítható be, amilyet csak szeretnénk.

3. A polcok sem nélkülözhetők

A gyerek asztala nem lehet kaotikus, hiszen ilyen környezetben képtelenség hatékonyan tanulni. Jó, ha van egy polc, ahová felrakhatja a könyveit és füzeteit, ahol rendszerezni tudja a dolgait. A polcot az asztal fölé is felszerelhetjük, így a gyerek könnyedén elérni az adott dolgot, amelyre éppen szüksége van. Polcra, többek között azért is van szüksége egy iskolába járó gyermeknek, hogy minden, a tanuláshoz lényeges eszköz a közelében legyen, és azokhoz könnyen és egyszerűen hozzáférjen.

4. Vicces, inspiráló kép a falon

A tanulás sokszor fárasztó és néha szükség van egy kis motivációra. Ezért az asztal és a polc közötti részre nyugodtan felszerelhetünk valamilyen motiváló üzenetet tartalmazó táblát, vagy képet, hogy a gyermeket tovább ösztönözze a tanulásra, ha éppen elege lett, vagy túlságosan elfáradt. Az, hogy vicces, vagány, vagy valamilyen komolyabb motivációs szöveget tartalmazó feliratot tartalmaz az adott tábla, természetesen attól is függ, hogy milyen a gyermekünk személyisége.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!