5 okot is tudunk, hogy az idősebbek miért olyan hatékonyak, akár a tanulás terén is

Belföld, 2020.09.15

Sokan azt gondolják, hogy csak azoknak kell a készségeit és képességeit fejleszteni, azaz tanulni, akik még fiatalok, akik előtt még ott áll az élet, vagy akik előléptetésre vágynak a munkahelyükön.

Felnőtt képzés Azonban mindig jó ötlet tanulni és képezni magunkat, hiszen a tudás hatalom, a karrier szempontjából is elsődleges, hogy mindig felújítsuk az ismereteinket és még több tudásra tegyünk szert, illetve munkahelyváltás előtt állóknak is javasolt tanulni, hiszen sokkal jobban mutat az önéletrajzunk is, ha interjún veszünk részt és azt látják, hogy a jobb munka reményében tettünk is le valamit az asztalra. A Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. sok városban indít különféle képzéseket, így Szegeden is. Amennyiben valaki mostanában tervezi, hogy újra beül az iskolapadba, úgy a következő szegedi tanfolyamok közül válogathat: egészségügyi OKJ képzések, gépészeti OKJ képzések, informatikai OKJ képzések, kereskedelmi OKJ képzések, közgazdasági OKJ képzések, pedagógiai és kulturális OKJ képzések, szociális OKJ képzések, ügyviteli OKJ képzések. Az egyéb szakmai képzéseken belül a Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. jóvoltából lehetőség van még közösségfejlesztő képzésen, illetve kiskerti növénytermesztő tanfolyamon részt venni.

Az egyéb képzések és tréningek kategóriában is nagyon sokféle képzés, tréning is elnyerheti a tetszésünket: stresszmenedzsment képzés, munkavédelmi képviselő alapképzés, munkavédelmi képviselő továbbképzés, konfliktuskezelés tréning, tárgyalástechnika tréning, önismeret fejlesztése tréning, motivációs technikák tréning. A következő képzések is a Minerva szervezésében indulnak: vállalkozási alapismeretek tréning, informatikai alapok tréning, állampolgári részvételt erősítő tréning, belső képzés - hatékony munkavégzés a nőközpontokban tréning, intézményi kommunikáció tréning, munka és magánélet összehangolása tréning, munkaerőpiaci reintegrációs képzés, munkajogi alapismeretek tréning, munkavédelmi ismeretek tréning, munkáltatók képzése tréning, szülői kompetenciák fejlesztése tréning, társadalmi partnerképzés tréning és tűzvédelmi ismertetek tréning.

A tanuláshoz soha nem vagyunk elég öregek. Mi 5 okot is tudunk, hogy az idősebbek nagyon is hatékonyak a tanulás terén.

1. Az idősebbek már tudják, hogy mit akarnak

Egy idősebb ember sok esetben már tisztában van azzal, hogy mi az, amit akar, mi az, amit el szeretne érni a jövőben és ez nagyfokú motivációt biztosít a részére. A motivációnak pedig lényegi szerepe van a tanulásban és abban, hogy a tanfolyamon megszerezett tudást a jövőben a lehető leghatékonyabban hasznosítsa.

2. Az idővel is jobban gazdálkodnak

Az idősebb személyek sokkal jobban gazdálkodnak az idejükkel, mindezt a rutin és a tapasztalat segíti. Azok a fiatalok, akik még nem kezdtek el dolgozni, gyakran számolnak be időzavarról. Azonban egy tanfolyam nagyon sokat segíthet abban, hogy mintegy keretet adjon az életüknek és a tanfolyam utáni munkába állást is megkönnyítheti, ha előtte szervezettebb volt az adott személy élete.

3. Az idősebbek fegyelmezettebbek és türelmesebbek

Az idősebbek tudják, hogy a türelem rózsát terem, hiszen valószínűleg tisztában vannak azzal, hogy a karrierépítés is egy folyamat, és nem lehet rögtön a csúcsra érni. Ez a fegyelmezettség nagyon jól jön egy tanfolyamon, egy felnőttképzésen is.

4. A hibákból már tanultak

Az idősek is követtek el hibákat, fiatalabb korukban. Ezekből a hibákból tanulva, olyan tapasztalatokra tettek szert, amelyeket nagyon jól tudnak a tanulás során kamatoztatni.

5. Megvan a támogatói hátterük

Az idősebb emberek szolidárisak egymással, és a családtól is sok támogatást kapnak, amikor újra beülnek az iskolapadba. Márpedig, ha valaki ismét tanulásra adja a fejét, minden támogatásnak örül.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!