8 ittas sofőrt szűrtek ki Szegeden

Belföld, 2023.01.30

A Csongrád-Csanád Vármegyei rendőrök ellenőrzést tartottak a január 28-29-i hétvégén, melynek során 8 ittas sofőrt szűrtek ki Szegeden, illetve Makón és Szentesen is két-két fő ült volán mögé úgy, hogy alkoholt fogyasztott.

Rendőrség A rendőrség tájékoztatása szerint az ittas autóvezetők ellen büntetőeljárás indult, a vármegyei útjain pedig összesen 7 baleset történt szombaton és vasárnap.  

A rendőrség tájékoztatása szerint a szeszes ital és a bódító hatású szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést: növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, így megnő a baleseti kockázat.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság ugyanakkor közleményben hívja fel a közlekedők figyelmét, hogy járművet csak az vezethet, aki nem áll vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt, illetve szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Az ittasan bekövetkezett balesetek megelőzésére a tömegközlekedési eszközök, taxi igénybevétele vagy a szórakozó társaságban egy aznap este alkoholt nem fogyasztó „bulisofőr” is megoldást jelent.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!