A Bátor Tábor Alapítvány közleménye

Belföld, 2018.04.12

(OS) - Rekord mennyiségű adomány a Bátor Tábor javára a 33. Telekom Vivicittá Félmaratonon

A 33. Telekom Vivicittá Félmaratonon induló élménykülönítményes sportolók eddig több, mint 6,5 millió forintot gyűjtöttek össze a Bátor Tábor javára. Az összeg az alapítvány számára rekord a Vivicitták történetében, ahol hetedik alkalommal vesznek részt, 60 futójuk indul különböző távokon, és a híres szurkolótáboruk sem marad otthon.
A több, mint ezer támogató adományaiból a tábor szervezői közel 600 súlyosan beteg gyermek biztonságos táboroztatásához szükséges egészségügyi hátteret tudják fedezni. A jótékony csapat legfiatalabb tagja mindössze 10 éves. Anyukája elmondása szerint az egyik beteg osztálytársával való együttérzés késztette arra, hogy jótékonyan fussa le a Minicittá 2,4 kilométeres távját. Ismerősei segítségével 210 ezer forintot gyűjtött a Bátor Tábor-os gyerekeknek.
Az Élménykülönítmény futói már nyolc éve járulnak hozzá sikeresen az alapítvány működéséhez. A Budapest Sportiroda által nemrég közzétett adatok szerint 2008 óta a különböző futóversenyeken jótékony célra összegyűlt adományok több mint felét, közel 125 millió forintot a Bátor Tábor jótékony sportolói szedték össze.


Kiadó: Bátor Tábor Alapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!