A beléptető rendszerekről

Belföld, 2019.08.19

Egy beléptető egyaránt hasznos lehet a cégek esetében egy telephelyen vagy irodai környezetben, illetve minden olyan hely kapcsán, ahol az adott területre lépők azonosítása feltétlenül szükséges.

Defloc-Satel
Természetesen a rendszer kialakítása során két fontos szempontnak mindenképp érvényesülnie kell. Az egyik a biztonság, ami vonatkozik a vállalkozás értékeire, valamint az ott tartózkodók védelmére is. A másik pedig a gyors és egyszerű használat, hogy a belépéshez szükséges azonosítás ne vegyen igénybe túlságosan sok időt. Rövid bejegyzésünkben a DEFLOC kínálatában elérhető beléptetőket mutatjuk be, amelyek képesek megfelelni ezeknek a kívánalmaknak.

A beléptetők jellemző fajtái

Az egyik leginkább népszerű és egyszerű típus a számkódos beléptető. Általában gyalogos forgalom kontrollálása kapcsán kerül alkalmazásra. Előnyei között említhető a könnyebb kiépítés, illetve az olcsóbb ár is. A hátránya viszont az, hogy nem túl biztonságos. Elvégre nagyon nehéz kivédeni azt, hogy a belépéshez szükséges számkód ne kerüljön illetéktelenek kezébe.

Eggyel magasabb biztonsági szintet tesz lehetővé a kártyás beléptető. Alkalmazható gyalogos vagy autós forgalomhoz, önállóan vagy rendszerhez csatlakoztatva, illetve beltéren és kültéren egyaránt. A rendszer segítségével vissza lehet nézni, hogy az adott kártyát hol, mikor és mennyi ideig használták.

Hogyha az adott célterület fokozott biztonságot kíván, akkor erre a célra leginkább a biometrikus beléptető alkalmas. Ennél az eszköznél a belépéshez a szervezet egyedi jellegzetessége alapján történik az azonosítás. Ilyen lehet a hang, az ujjlenyomat, a retina vagy például az arc is.

Satel beléptető

Egészen modern és többfunkciós eszköz a beléptetéshez a Satel készüléke, amely kártyával, illetve kóddal is képes elvégezni az azonosítást. A kijelzője nagy méretű, könnyen olvasható és folyadékkristályos. Egyben háttérvilágítással is támogatott, hogy gyengébb fényviszonyok között is segítse a felhasználót.

Egy kiváló ár-érték aránnyal bíró eszköz, amely meglehetősen komplex felhasználást tesz lehetővé, a segítségével pedig egy közepesnél erősebb biztonsági szintet jelentő beléptetőre lehet szert tenni.

Proximity kártyaolvasó kültéri alkalmazásra

A DEFLOC igyekszik megfelelni a változatos felhasználói igényeknek, ezért olyan proximity kártyaolvasó is elérhető a kínálatában, amely a kültéri használat során is megbízhatóan
működik.

Egészen szélsőséges időjárási körülmények között is szépen teszi a dolgát, elősegítve ezáltal, hogy csakis azok a személyek tartózkodjanak a területen, akik rendelkeznek is megfelelő jogosultsággal.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!