A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye

Belföld, 2019.10.18

    Budapest, 2019. október 18., péntek (OS) - Együttműködésről állapodott meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és a Pekingi Befektetésösztönzési Szolgáltató Központ (Beijing Investment Promotion Service Center, BIPSC).

2019. október 18-án Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke és Su Hong, a Pekingi Önkormányzathoz tartozó BIPSC vezérigazgató-helyettese Budapesten aláírták a két szervezet közötti együttműködési szándéknyilatkozatot. A két, gazdaságfejlesztési fókuszú szervezet célja a pekingi és budapesti mikro-, kis és középvállalkozások, startupok és egyéb gazdasági és szakmai szervezetek közötti tapasztalatcsere ösztönzése. Az együttműködés keretében rendszeresen informálják egymást a vállalkozások számára nyitva álló lehetőségekről, az általuk szervezett nemzetközi startupversenyekről, valamint megosztják egymással a vállalkozásfejlesztés területén összegyűlt jó gyakorlatokat.

Szalai Piroska elmondta: hasonló megállapodást eddig csak a szomszédos államok és Düsseldorf szervezeteivel kötött a BVK, ezek kedvező tapasztalatai alapján nagy várakozásokkal tekintenek a pekingi együttműködés elé is.

Su Hong kifejtette: azért Budapestet keresték fel, mert a régióban itt a legerősebb a gazdaság növekedése. A Peking mellett működő innovációs parkban is várják az érdeklődő magyar vállalkozásokat, valamint kínai befektetőknek is bemutatnák az ígéretes cégeket.
A BIPSC delegációja a BVK mellett felkereste a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarát, valamint a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központot is.


Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!