A CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye

Belföld, 2020.01.21

(OS) - Gombaismereti tanfolyam Szegeden 2020

A gombagyűjtés igazán egészséges és élvezetes elfoglaltság, a vadon termett gomba fogyasztásának azonban komoly egészségügyi kockázata lehet. Hófehér bocskorával, gallérjával és lemezeivel, márványos mintájú tönkjével, selymes fényű, finoman szálas kalapjával a gyilkos galóca kifejezetten impozáns látványt nyújt, illata is kellemes, hívogató.

Ám ez a szépség halálos mérgeket rejt. "Ne induljon gombászni az, aki nem ismeri fel a gyilkos galócát"- járja a mondás a képzett gombászok között. A Szegedi Gombász Egyesület ingyenes rendezvényén szakértők kalauzolásával ismerkedhetnek meg a gyilkos galócával az érdeklődők. Milyen gombafajok téveszthetők össze a gyilkos galócával és mégis hogyan tudjuk megkülönböztetni őket, milyen élőhelyeken fordulhatnak elő? Ezekre és még további kérdésekre kaphatunk választ. Aki ezek után szeretne még jobban elmélyülni a gombavilág megismerésében, az is válaszra talál a rendezvényen. Az eseményről a CSEMETE egyesület honlapján tájékozódhat.
http://www.csemete.com/programok/gombaismereti_tanfolyam_szegeden_2020-743

Kiadó: CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!