A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület közleménye

Belföld, 2018.10.11

    Budapest, 2018. október 11., csütörtök (OS) - A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület 2018. október 15-én zárja az EFOP-3.3.1-15-2015-00447 azonosító számú, Tanoda program megvalósítása Sokorópátkán - Sokorói Tanoda című Európai Uniós finanszírozású projektjét.

A projektmegvalósítás 2 éve alatt 35 általános iskolás hátrányos helyzetű gyermek részesült iskolán kívüli felzárkóztató fejlesztésekben. A tantárgyi fejlesztéseken túl nagy hangsúlyt kapott a projektben a kulcskompetenciák (anyanyelvi, matematikai, IKT, idegen nyelvi) fejlesztése is. A projekt megvalósítói prioritásként kezelték a szociális kompetenciák fejlesztését is, ennek érdekében számos programelemet terveztek és valósítottak meg: 2 bentlakásos tábor, 4 kirándulás, 7 Dankó Pista Klubfoglalkozás, 3 családi nap. A gyermekek a folyamatos (órarend-szerű) fejlesztő foglalkozásokon túl minden tanévben tanszercsomagot kaptak, a folyamatos motiváció fenntartására félévente a legjobban teljesítő tanodások ajándékokban részesültek.

A tanodások elsöprő többsége jelentősen javított a bevonáskori tanulmányi eredményén, a gyermekek szociális kompetenciája szintén látványosan fejlődött a pedagógusok, szociális szakemberek visszajelzései alapján. További eredménycsoport a Tanoda települési környezetbe való integrálódása, amely a projekt elején a megelőlegezett bizalommal kezdődött az együttműködő szervezetek részéről (civil szervezetek, szociális szolgáltató, Sokorópátka Község Önkormányzata), majd pedig a közös települési programokban teljesedett ki.


Kiadó: Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!