A Demokratikus Koalíció közleménye

Belföld, 2019.01.13

    Budapest, 2019. január 13., vasárnap (OS) - DK: Orbán álljon ki, miért késnek a nyugdíjak!

Ez példátlan eset Magyarországon, hogy késnek a nyugdíjak.

Volt-e egyáltalán elég pénz a kasszában? Államcsőd rémképével fenyegetne, ha ez nem így lenne. Hova vezet, ha az emberek mostantól aggódhatnak: hogy a következő hónapban megjön-e egyáltalán a nyugdíj.

A probléma a jövő hétre is áthúzódik: lesznek, akik csak a következő napokban jutnak hozzá a pénzhez, amelyért egész életükben dolgoztak.

Pár napja a receptfelírási szabályok miatt volt torlódás a patikákban, most pedig a nyugdíjak kifizetése csúszik. Az Orbán-kormányban működési zavarok léptek fel.
Idős emberek százezrei nem tudták kiváltani a gyógyszerüket.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy Orbán Viktor és Varga Mihály ne legyenek gyávák, álljanak ki, és mondják el, hogy mi történt. Kérjenek bocsánatot és tegyenek ígéretet arra, hogy ilyen eset soha többé nem fordul elő. Az a kormány, amely tízmilliárdokat költ el hazugságok terjesztésére, legalább ilyenkor legyen bátor, és nézzen az emberek szemébe. Egy hétfői, rendkívüli miniszterelnöki sajtótájékoztató erre éppen alkalmas lenne.

Gréczy Zsolt
országgyűlési képviselő, frakciószóvivő
DK

Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!