A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete közleménye

Belföld, 2019.01.16

    Budapest, 2019. január 16., szerda (OS) - Nagy Diák Médiaismereti Teszt néven indít médiaismereti tanulmányi versenyt a DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület. A 2019. január 11-én indult háromfordulós online vetélkedőn 14 és 20 év közötti középiskolások indulhatnak. A játékosoknak médiatörténeti, műfajismereti és mozgóképi ismeretekkel kapcsolatos kérdésekre kell választ adni a teszt során.

A 3 hónapon át zajló program fő célja, hogy a fiatalok mozgóképkultúra és médiaismeret tárgyban eddig megszerzett tudását edukatív, de játékos formában felmérje, szélesítse, és segítsen a diákoknak a média világában való eligazodásban, a káros médiatartalmak felismerésében.

Egyáltalán ki tervezte a rádió elődjét? És hogy kapcsolódik a médiához a halszem? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre is kell válaszolniuk azoknak a fiataloknak, akik részt vesznek a Nagy Diák Médiaismereti Teszten. Az első fordulóban a www.diakmediteszt.hu oldalon bármely érdeklődő kitöltheti az online tesztet. A legjobb eredményt elérő 300 játékos meghívó e-mailt kap az online középdöntőre. A legkiemelkedőbb eredményt elérő 10 fiatal pedig az online döntőt követően a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon veheti át az eredményhirdetés végén a díjakat.
A fődíj egy Huawei P20 Lite, de a második és a harmadik helyezett is értékes nyereményekkel gazdagodik.
A programot a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatja.
Bővebb információt a www.due.hu-n!


Kiadó: Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!