A DK kikérte az SZFE kuratóriumi tagjainak díjazásáról szóló adatokat

Belföld, 2021.05.06

A Demokratikus Koalíció megszerezte a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kuratóriumi tagjainak díjazásáról szóló adatokat - jelentette be a párt ferencvárosi és józsefvárosi országgyűlési képviselőjelöltje.

Manhalter Dániel csütörtöki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy az SZFE kuratóriumában "is a fideszes kegyenceket tartják ki közpénzből". Hozzátette, Oláh Lajos DK-s parlamenti képviselő közérdekű adatigénylést nyújtott be az adatokért, de a kérést az illetékesek nem teljesítették a megadott határidőre. A politikus elmondta, az ügyben pert is indítottak, az intézmény azonban még a bíróság döntése előtt kiadta a papírokat.

Vidnyánszky Attila kuratórumi elnök, valamint Világi Oszkár, Rátóti Zoltán, Lajos Tamás László és Bacsa György kuratóriumi tagok havi 1,3 millió forintot kapnak - közölte Manhalter Dániel. Hozzátette, Windisch László felügyelőbizottsági elnök havi 780 ezer, míg Nemcsák Károly és Szapáry György felügyelőbizottsági tag havi 650 ezer forintot kap; szintén havi 650 ezer jár a vagyonellenőrként dolgozó Martonyi Zoltán jogásznak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!