A DK parlamenti bizottságok összehívását kezdeményezte a gyermekek védelméről szóló törvény miatt

Belföld, 2021.06.24

A Demokratikus Koalíció kezdeményezte az Országgyűlés európai ügyek bizottságának és törvényalkotási bizottságának összehívását a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló, frissen kihirdetett törvény miatt, mert azt "melegellenesnek" tartja.

Ezt Oláh Lajos, az ellenzéki párt parlamenti képviselője közölte csütörtöki online sajtótájékoztatóján. A DK-s politikus a "pedofiltörvénynek hazudott melegellenes törvényt" a legszörnyűbb ilyen típusú jogszabályok közé sorolta a világon, beleértve a diktatúrákat is.

Kijelentette, hogy a 2022-es kormányváltás után egyértelműen megsemmisítik azt, de addig is meg kell próbálni elérni, hogy a kormány módosítson rajta. Ezért kezdeményezte az Országgyűlés európai ügyek, valamint törvényalkotási bizottságának összehívását és Varga Judit igazságügyi miniszter meghallgatását - közölte Oláh Lajos.

Jöjjön el Varga Judit, számoljon be, mi történt Brüsszelben, mit mondtak neki, milyen érveket használt az unió és ő mit válaszolt! - mondta, hozzátéve: az igazságügyi miniszter ne csak "kamu" posztokat tegyen ki a Facebook-oldalára.

Oláh Lajos kitért a törvénnyel összefüggésben megszólaló civil és sportszervezetekre, európai politikusokra és úgy értékelt: Európában az értékek mentén politizálnak, de Orbán Viktor miniszterelnöknek nem számít semmi más, csak a szavazatok, az a néhány voks, amit ezzel a törvénnyel el tud venni a szélsőjobbtól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!