A DK tiltakozik a veresegyházi és a csömöri iskolaépítés leállítása ellen

Belföld, 2022.09.25

A Demokratikus Koalíció (DK) Veresegyházon tiltakozott az ellen, hogy a kormány leállította a településen egy 24 tantermes általános iskola felépítését.

Egy az ellenzéki párt közösségi oldalára vasárnap feltöltött videón Tonzor Péter, Pest megye 5. számú választókerületének DK-s elnöke számolt be arról, hogy Lázár János építési és beruházási miniszter - Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője írásbeli kérdésére adott - válaszából derült ki, hogy a kormány leállította egy 24 tantermes általános iskola felépítését Veresegyházon, ahogy Csömörön egy 16 tantermes iskoláét is.

Tonzor Péter elmondta: az egyre növekvő létszámú agglomerációs területen nagy szükség lenne új általános iskolára; ez az ország legnagyobb választókerülete, 120 ezren laknak itt, a választási kampányban még Tuzson Bence (Fidesz) is kampányolt az iskolai beruházásokkal.

Szerinte az elkövetkezendő időszakban "súlyos dolgok fognak történni Magyarországon", a gáz ára hétszeresére emelkedik, nagyon sok nyugdíjas "akár az egész életét is kidobhatja", ha megérkezik majd a több százezer forintos sárga csekk.

A kormány azzal kampányol, hogy a szankciók miatt van minden, de ellentmondás és pénzkidobás, hogy olyan szankciók ellen indítanak most nemzeti konzultációt, amit Orbán Viktor is megszavazott az Európa Tanácsban - mondta Tonzor Péter. Hozzátette: a szankciók nem érintik a gázszállítást és a kőolajszállítást sem Magyarországra, "ennek ellenére azzal próbálják hitegetni az embereket, hogy minden tulajdonképpen az Európai Unió miatt van". Az unió szeretne segíteni, meg is adja hozzá a pénzt, ha olyan kormánya lesz az országnak "amely ezt megérdemli" - fűzte hozzá.

Schwarcz Andrásné, a DK veresegyházi önkormányzati képviselője elmondta: az önkormányzat ingyen adta a 12 ezer négyzetméteres területet az iskolához, a város már mintegy 40 millió forintot költött a terület közművesítésére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!