A DK törvénymódosítással segítené a gyermeket vállaló pedagógusok előrelépését

Belföld, 2019.04.13

A Demokratikus Koalíció (DK) törvénymódosításban kezdeményezi a pedagógus előmeneteli rendszer változtatását, hogy a gyermeket vállaló tanárok is nagyobb eséllyel juthassanak fizetésemeléshez - közölte Arató Gergely, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton az MTI-vel.

Az ellenzéki politikus közleményében kifejtette, a tanároknak hat év szakmai gyakorlatot kell szerezniük a "kicsit jobb fizetéssel" járó úgynevezett "pedagógus 2" fokozatba lépéshez, az idei évtől azonban már csak a 2013 után szerzett szakmai tapasztalatot veszik figyelembe.

Arató Gergely szerint ez azt jelenti, hogy a kormány megtagadja az előrelépés lehetőségét azoktól a pedagógusoktól, akik bár korábban sok évi szakmai gyakorlatot szereztek, 2013 után gyermeket vállaltak és gyedre mentek.

A DK politikusa úgy fogalmazott: "a Fidesz vizet prédikál és bort iszik", hozzátéve, pártja azért akar "Európai Egyesült Államokat", hogy az hatékonyan védje a munkavállalókat, és garantálja, a pályája során senkit ne érhessen hátrány azért, mert gyermeket vállal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!