A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének közleménye

Belföld, 2020.02.20

    Budapest, 2020. február 20., csütörtök (OS) - Az FDSZ és a Corvinus vezetőinek megbeszélése a felsőoktatási modellváltásról

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének elnöksége meghirdetése óta figyelemmel kíséri a felsőoktatásbeli fenntartó- és működési modellváltás fejleményeit. Ennek a folyamatnak első és modellként szolgáló intézménye a Budapesti Corvinus Egyetem. Küszöbön áll azonban további intézmények bevonása is a folyamatba.
Február 12-én tájékozódó megbeszélésre került sor az FDSZ és a BCE vezetői között. Az FDSZ részéről Dráviczki Sándor elnök, Toronyai Gábor alelnök, az FDSZ-BCE vezetője és Szauter Ferenc elnökségi tag, a győri Széchenyi István Egyetem FDSZ szervezetének vezetője vett részt. A mintegy egyórás találkozón a Corvinus részéről Lánczi András rektor, Anthony Radev elnök és Pavlik Lívia kancellár volt jelen. Az FDSZ az alábbi témákat vetette fel:
- az alkalmazottak jogállásváltozása miként zajlott le, mi őrződött meg a közalkalmazotti státusz többletjogosultságaiból, az intézményi szakszervezet miként volt bevonva az átalakulásba, milyen a helyzete az átalakulás után és hogyan alakul a kollektív szerződés sorsa;
- az új, alapítványi fenntartói modellben miként alakul a fenntartó és az egyetem viszonya és hogyan értelmeződik az intézmény autonómiája.
A későbbiekben felmerülő problémákat a felek közös kompromisszumos megoldást keresve próbálják megoldani, az egyetem rektora és a szakszervezet vezetője kifejezte nyitottságát a további együttműködésre.



Kiadó: Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!