A Föld napja - Az LMP zöld fordulatot hajtana végre 2022-ben

Belföld, 2021.04.22

Az LMP 2022-ben nemcsak kormányváltásra, hanem zöld fordulatra is készül - mondta az ellenzéki párt társelnöke csütörtökön a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Schmuck Erzsébet hangsúlyozta, az emberi tevékenység miatt egyre erősödő klímaválság miatt nincs ok az ünneplésre a Föld napján.

Magyarországon is jelentősen növekszik az átlaghőmérséklet, vészjóslóan csökken az évi csapadékmennyiség és gyakoribbak a villámárvizek is - jelezte, hozzáfűzve: mindez veszélyezteti az ország élelmiszerellátását, a súlyos hőhullámok pedig emberéleteket is követelnek.

A politikus szerint a Fidesz-kormány még mindig nem a "válságálló, környezetbarát" gazdasági szerkezet kialakításán dolgozik, holott évek óta követelik a kabinettől a zöld agrárfordulatot. "Ők azonban továbbra is a nagyüzemi, vegyszeres technológiára épülő mezőgazdaságot támogatják" - tette hozzá.

Schmuck Erzsébet szólt arról is, hogy a kormánynak a fenntartható vízgazdálkodás érdekében is tennie kellene, valamint segítenie kellene a levegő minőségének javítását, a szennyezett levegő ugyanis évente 15 ezer ember korai haláláért felelős.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!