A Fővárosi Képtár Barátainak Egyesülete közleménye

Belföld, 2021.05.26

    Budapest, 2021. május 26., szerda (OS) - Kiscelli Park - Vadregényes kastélykert. Szabadtéri kiállítás, parktörténet madárodúkon. Sárkány, kolostor, présház, bányagödör is található a Remete-hegy eldugott egykori kastélyparkjában. Három időszaki kiállítással nyitja meg újra kapuit a Kiscelli Múzeum júniusban, köztük egy ingyenes, szabadtéri, parktörténeti tárlattal, a ma már vadregényes területet bemutató tematikus sétával.

A Kiscelli Múzeumnak otthont adó egykori Schmidt-kastély angolparkja kincseket rejt ma is. A tulajdonos, Schmidt Miksa a bécsi parkok mintájára alkotta meg itt az Attila parkot kis hidacskával, antik szobormásolatokkal. A ma zölden burjánzó terület sok emléket őrzött meg ebből az időszakból: még ma is látható például a park egykori kapuja vagy a szőlődomb présháza. A múzeum munkatársai tizennégy színes, a terület élővilágát segítő madárodún mesélik el a park múltját, amiket keresgélve a szemünk elé tárul ez a városközeli, rejtett kis zöld sziget.

Az ingyenesen és a nap huszonnégy órájában látogatható parkkiállítás mellett a múzeum belső tereiben is két új időszaki kiállítást találunk. A Kiscelli impozáns templomterét Asztalos Zsolt képzőművész kiállítása foglalja el. Bicskei Éva tárlata pedig a Fővárosi Képtár területén látható.

A Kiscelli Múzeum barokk épülete, grandiózus templomtere, várostörténeti és képzőművészeti állandó kiállításai is mindig újabb és újabb élményeket nyújtanak a látogatónak. A hosszú kényszerszünet után szeretettel várják a munkatársak a látogatókat júniustól!


Kiadó: Fővárosi Képtár Barátainak Egyesülete

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!