A Gablini cégcsoport lett az LEVC magyarországi márkakereskedője

Belföld, 2020.12.22

A London Electric Vehicle Company (LEVC) magyar piacra lép, márkakereskedője a Gablini cégcsoport lett - közöte az LEVC kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Gablini cégcsoport a hazai piacon teljes körű értékesítést és szerviztámogatást biztosít az LEVC TX taxi és TX Shuttle, valamint 2021 tavaszától a márka új, elektromos VN5 haszongépjármű modelljei számára.

Az LEVC az ikonikus londoni taxit az elektromos, zéró emisszióra képes TX képében 2018-ban álmodta újra. A premier óta már több mint 4500 darabot értékesítettek világszerte a modellből, amelyek azóta több mint 36 000 tonna szén-dioxidtól mentesítették az atmoszférát, és több mint 21 millió liter üzemanyagot takarítottak meg a korábbi, belső égésű motorral felszerelt típusokhoz viszonyítva.

Joerg Hofmann, az LEVC vezetője a közlemény szerint elmondta: Magyarország egyértelmű e-mobilitási vízióval rendelkezik, amelynek keretében számos támogatás ösztönzi a flottaüzemeltetőket arra, hogy zéró emissziós járművekre váltsanak.

Gablini Gábor, a Gablini cégcsoport vezetője, tulajdonosa úgy fogalmazott, az LEVC széles körben ismert prémium minőségű elektromos autóiról, az innováció és a fenntartható jövő pedig már régóta a Gablini cégcsoport egyik alapkövét adja.

A tájékoztatás szerint az LEVC globális hálózata 2021 végéig 21 piacra bővül, Európában pedig ekkorra már több mint 30 értékesítési és szervizpartnere lesz.

A London Electric Vehicle Company-be 2014-től a Geely kínai autóipari vállalat több mint 500 millió fontot fektetett be, amelynek köszönhetően a vállalat egy teljesen új gyáregységet épített fel Coventry-ben.

A Gablini cégcsoport magyarországi vállalkozók által birtokolt középvállalat már több mint 30 éve játszik kulcsszerepet a személyautók forgalmazásában. A cégcsoport jelenleg hat márkát forgalmaz, többek között az Aston Martin, a Nissan, a Peugeot, a Hyundai és a Kia gépkocsikat, valamint szervizszolgáltatást nyújt az Infiniti és a Citroen számára. A vállalat több mint 170 embert alkalmaz, több mint 2000 új járművet értékesített 2019-ben, teljes forgalma pedig több mint 17 milliárd forint.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!