A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája közleménye

Belföld, 2020.01.28

    Budapest, 2020. január 28., kedd (OS) - A diákhitel maximális összegének emelése valós segítséget nyújthat a hallgatóknak.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) üdvözli a Diákhitel Központ vezetőjének azon javaslatát, hogy a Diákhitel 1 havi legnagyobb igényelhető összege emelkedjen.

A felsőoktatásban résztvevő hallgatók kiadásait nagyon sok család nehezen, vagy egyáltalán nem tudja teljes mértékben fedezni, így a hallgatóknak szüksége van egyéb bevételi forrásra is tanulmányaik sikeres teljesítéséhez. Kiadásaik fedezetéül jelenleg a diákmunka, az ösztöndíjak és a diákhitel szolgálhat.

Annak érdekében, hogy a hallgatók a tanulmányaikat megfelelő életkörülmények között tudják folytatni, szinte általánossá vált, hogy tanulmányaik mellett diákmunkát vállalnak.

Mindazonáltal azon hallgatóknak a továbbtanulásuk kerülhet veszélybe, akiknek a szigorú tanulmányi beosztásuk, kiemelkedő kutatói tevékenységük, vagy akár valamilyen nem várt életkörülmény miatt nem fér bele az idejükbe a diákmunka.

Ezen hallgatók problémáira az ösztöndíjak 2020. februárjától érvényes 40%-os emelésén túl megoldást jelenthet tehát a Diákhitel összegének növelése is.


Kiadó: Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!