A hulladékgazdálkodás rendszerének újraszabályozását sürgeti a Jobbik

Belföld, 2018.11.14

Állítsa vissza a korábbi hulladékgazdálkodási rendszert a kormány, mert a mostanra kialakított szisztéma nem működik - szólított fel szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Kepli Lajos. a Jobbik országgyűlési képviselője, aki szerint "hulladékmaffia" működik ma Magyarországon.

Megjegyezte, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. már indulásakor sem tudta ellátni a számlázás feladatát, így azt többszörösen kiszervezték, átláthatatlan céghálót hozva ezzel létre, ahol azt sem tudni, melyik társaság miként kezeli az ügyfelek adatait.

Mindeközben, nem, vagy jelentős késéssel mentek ki a számlák, ezért pedig a fogyasztókkal akarnak késedelmi díjat fizettetni - mondta.

Kepli Lajos kifogásolta azt is, hogy - szerinte alapvetően hibásan - különválasztották a hulladékszállítást és a díjak beszedését, amivel hatalmas áron totális káoszt teremtettek, hiszen a hulladékot elszállító cégek nem látják át pontosan a bevételeket, a munkájukért járó díjat késéssel és nem teljes egészében kapják meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!