A Jezsuita Rend közleménye

Belföld, 2021.05.18

(OS) - Társasjáték, musical, közösségi futás, életrendezés-konferencia, zarándokfilm és -zsebkönyv - rendalapítójuk megtérésének 500. évfordulóján Szent Ignác-esztendőt hirdetnek a jezsuiták.

Ötszáz évvel ezelőtt, 1521 pünkösdjén egy baszk lovag térdét ágyúgolyó roncsolta szét. Az akkor még Ínigo López de Loyolának hívott fiatalember számára ez a tragédia hamarosan az egész életét - sőt később a keresztény világot - megváltoztató folyamat kezdetének bizonyult. A későbbi Loyolai Szent Ignácot a sebesülés indította arra, hogy elinduljon a megtérés útján, kidolgozza lelkigyakorlatait, majd létrehozza a Jézus Társaságát.
Ez a közösség, a jezsuita rend most az Ignác életrendezését elindító sebesülés évfordulójára ünnepi évet hirdet. Az idén május közepén kezdődő eseménysorozat 2022. július végén ér véget, és magában foglalja a rendalapító - 1622. március 12-én történt - szentté avatásának 400. évfordulóját is. A magyar rendtartomány az esztendő mottójául a következő mondatot választotta: "Megtalálni Istent mindenben".
A jubileumi évre a hazai jezsuiták számos programmal, kiadvánnyal készülnek. Lesz többek között társasjáték A misszió - De mit adtak nekünk a jezsuiták? címmel; közösségi futás Szent Ignáccal; musical, életrajzi kötet és kiállítás a rendalapítóról; zarándokfilm- és zsebkönyv; valamint konferencia az életrendezésről.


Kiadó: Jezsuita Rend

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!