A Jobbik és a Párbeszéd elszámoltatást ígér

Belföld, 2021.08.27

Elszámoltatást, a korrupcióval szembeni zéró toleranciát, csatlakozást az európai ügyészséghez valamint román mintára magyar korrupcióellenes ügyészség felállítását ígérte Jakab Péter, a Jobbik elnöke és Dorosz Dávid, a Párbeszéd elnökségi tagja pénteki, Dunakeszin tartott közös sajtótájékoztatóján.

Jakab Péter kijelentette: 2022-től ez az ország nem lehet következmények nélküli ország. A valódi rendszerváltás az elszámoltatással kezdődik, ez lesz az új kormány hitelességpróbája.

Szerinte Orbán Viktor miniszterelnök 2010 óta annyit tudott elérni, hogy a magyarok az unió második legszegényebb nemzete, "és a mi kormányunk a legkorruptabb".

Azoknak, akik azért szavaznak a Fideszre, mert szerintük ők már biztosan eleget loptak, azt üzente: naivitás azt gondolni, hogy a tolvaj ember, a korrupt politikus ismer mértéket. "Egészen addig lopni fog, ameddig hagyjuk neki - fogalmazott -, egészen addig lop, ameddig el nem törjük a kezét".

"Brüsszel sem vár mást, csak, hogy végre biztosítsuk az igazságszolgáltatás függetlenségét", és akkor megnyílik a 6000 milliárd forintos fejlesztési alap - mondta.

Dorosz Dávid célnak nevezte, hogy végre olyan képviselője legyen Dunakeszinek és környezetének, aki valóban a körzetért dolgozik. A jelenlegi fideszes képviselő, ahogy ő nevezte "Tuzson nullás Bence" ugyanis semmit nem tesz a helyiek érdekében, csupán kiszolgálja a fideszes haverokat - mondta.

Közölte: közérdekű adatigénylések alapján egyre több olyan ügyet látnak, ami egy fideszes szűk kör gazdagodását segíti a helyben élőkkel szemben. "A közpénzeknek egy olyan szintű lenyúlása zajlik, ami akadályozza a térség fejlődését" - értékelt.

Amióta Tuzson Bence képviselő, az ügyvédi irodája, amely szerinte "lényegében az ellenőrzése alatt áll", 22 szerződést kötött Dunakeszi önkormányzatával, több tízmillió forint értékben. Az is kiderült, hogy 15 millió forintot kapott egy szintén Tuzson Bencéhez közelálló, "nullás tevékenységgel rendelkező" alapítvány, de az nem látható, hogy a forrás mire fordítódott - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!