A Jobbik rendezné a végrehajtói rendszer visszásságait

Belföld, 2019.03.22

A Jobbik a végrehajtási rendszer visszásságainak rendezése érdekében nyújt be javaslatcsomagot az Országgyűlésnek - közölte Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a fogyasztóvédelmi jellegű előterjesztés aktualitását egyrészt a kilakoltatási moratórium lejártának közeledése adja, másrészt pedig a moratórium ideje alatt, a végrehajtói rendszer alsóbb szintjein tapasztalt mindennapos, tömeges visszaélések.

Olyan vadhajtások vannak a rendszerben, amelyeket meg kell szüntetni az ügyfelek védelme érdekében - indokolta a kezdeményezést a Jobbik szakpolitikusa. Példaként olyan eseteket hozott, amelyek során már térült követelések behajtását kísérelték meg, vagy fel sem vett hitel állítólagos kamatait akarták végrehajtani. Jelezte: a Jobbik aktivistacsapata jogszerűtlen kilakoltatások majdnem tucatját tudta megakadályozni tavaly.

Z. Kárpát Dániel közölte azt is: a javaslatcsomagban kezdeményezik a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását, illetve részleges végrehajtási moratóriumot vezetnének be a devizahiteles ügyekben, így amíg tartana a moratórium, nem lehetne "mesterségesen duzzasztani az állítólagos tartozásokat".

A jobbikos képviselő azt is szorgalmazta, hogy a kormány által most tervezett családtámogatások minden elemét igénybe vehessék azok is, akik önhibájukon kívül devizahitel-csapdába kerültek.

Hangsúlyozta: azt utóbbi években tízezernyi kilakoltatás történt Magyarországon, ami "felháborítóan magas, világrekorder érték".

A Jobbik képviselője azt ígérte, hogy aktuálpolitikai indoklásoktól és kiszólásoktól mentes szakmai javaslatot nyújtanak be, és arra kérte a kormánypárti képviselőket, hogy vegyék komolyan esküjüket s, ennek megfelelően tárgyaljanak az előterjesztésről.

Z. Kárpát Dániel a Jobbik és DK együttműködéséről szóló kérdésre válaszolva azt mondta a "politikai sci-fi" kategóriájába tartozik bármifajta komolyabb együttműködést vizionálni a két párt között. Szerinte ugyanakkor, ha a rabszolgatörvényről vagy a sajtószabadságról van szó, akkor bármely jóérzésű magyar állampolgárral összefog: Fidesz szavazókkal, baloldaliakkal és apolitikusokkal is.

Z. Kárpát Dánielt a Pesti Srácok egyik, Staudt Gáborral, a Jobbik volt országgyűlési képviselővel foglalkozó cikkéről is kérdezték, amire úgy reagált: attól, hogy valami megjelenik a "Habony-média hasábjain", "az még nemhogy nem lesz igaz, hanem erős a gyanúm, hogy nem igaz". Jelezte: Staudt Gábor több pert is nyert azokkal szemben, akik hazugságokat állítottak róla.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!