A Jobbik tiltakozik a vendégmunkások "üzemszerű importja" ellen

Belföld, 2022.05.25

A Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy Magyarországra "üzemszerűen importálnak" vendégmunkásokat; az ellenzéki párt ehelyett a kényszerből kivándorolt magyarokat visszacsábító program indítását sürgeti.

Szerdai online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője arról beszélt: a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvénybe a kormány "belesunyulta" azt a passzust, amely lehetővé teszi, hogy a munkaerő-kölcsönző cégek szervezetten hozzanak harmadik világbeli dolgozókat Magyarországra, és a hosszú távú foglalkoztatásukhoz se legyen szükség külön engedélyre.

Egészen elképesztő, hogy miközben a Fidesz harsányan tüntet a migrációval szemben, közben ő maga szervezi a munkaerőimportot, ő maga szervezi a vendégmunkások hadát - fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint lassan százezres nagyságrendben érkeznek munkavállalók egzotikus országokból, "a világ egészen furcsa pontjairól".

Z. Kárpát Dániel hozzátette: a Jobbik azt szeretné elérni, hogy induljon a kivándorlókat hazacsábító program, amely - lakhatásuk támogatása mellett - a hazai bérüket közelíti a külföldi jövedelmükhöz, az állástalanokat pedig ingyenes átképzéssel segítsék hozzá a belépéshez az elsődleges munkaerőpiacra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!